Un director de resurse umane din Marea Britanie a fost dat afară pentru că şi-a postat CV-ul pe LinkedIn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorul a fost înfuriat de faptul că, în anunţul postat pe internet, directorul de resurse umane se arăta interesat de „alte oportunităţi în carieră“, scrie „The Daily Telegraph“.

La scurt timp după ce şi-a „urcat“ CV-ul pe LinkedIn, când era în vacanţă în SUA, John Flexman (34 de ani) a fost contactat de şeful lui de la BG Group, o importantă companie de exploatare a gazului, care i-a cerut să-şi şteargă contul de pe site. La întoarcere, Flexman a fost acuzat de „folosirea într-un mod nepotrivit a reţelelor de socializare“ şi a fost suspus unei anchete disciplinare interne. Directorul de resurse umane a mai fost acuzat că a dezvăluit pe site informaţii confidenţiale despre companie, însă John Flexman a replicat, arătând că informaţiile respective erau publicate în raportul anual al firmei. În plus, a mai spus Flexman, alţi 21 de colegi de-ai săi şi-au postat CV-urile pe LinkedIn şi, la fel ca el, au bifat căsuţa referitoare la interesul pentru alte oportunităţi în carieră, număi că aceştia nu au păţit nimic.
John Flexman a fost forţat să demisioneze, motiv pentru care a dat compania BG Group în judecată şi cere despăgubiri de sute de mii de lire sterline.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite