Un croat şi-a ornat casa cu peste un milion de luminiţe de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Croatul şi-a ornat toată proprietatea cu luminiţe de Crăciun
Croatul şi-a ornat toată proprietatea cu luminiţe de Crăciun

O familie din Croaţia a făcut o obişnuinţă din a-şi decora proprietatea cu o mulţime de luminiţe de Crăciun. Tradiţia familiei Salaj a început în 2002, când şi-au ornat casa cu 70.000 de luminiţe în proiectul pe care l-au numit „Poveste de Crăciun".

Anul acesta, Zlatko Salaj, din localitatea Grabovnica din Croaţia, s-a întrecut pe sine, decorându-şi proprietatea cu peste un milion de luminiţe. Mai exact, 1,2 milioane.

Realizarea a fost terminată cu ajutorul a 4,8 kilometri de cabluri amplasate sub pământ, care conectează 178 de kilometri de luminţe aşezate pe case, copaci şi boscheţi. Pregătirile au început în familia croatului acum şase luni, acesta încercând să depăşească recordul în fiecare an.

„Am doi pini argintii pe care-i decoram de fiecare dată când venea Crăciunul. Şi apoi m-am gândit că am 700 de boscheţi şi de ce m-aş mai chinui să ornez doar pinii şi să nu împodobesc toată curtea?", a declarat Salaj, citat de cotidianul britanic „The Daily Telegraph".
„Oamenii au început să mă întrebe după primul an câte luminiţe voi folosi anul următor, iar eu le-am zis 100.000. Numărul a crescut de la an la an, până când a trecut de un milion", a adăugat croatul.

În perioada sărbătorilor, factura de curent a familiei Salaj sare de 6.500 de euro.

Vezi în filmuleţ cum arăta proprietarea croatului în 2010

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite