UNIC Prima piesă de teatru jucată în întregime pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul din Berlin a realizat o premieră mondială: luni ei au prezentat primă piesă de teatru în totalitate pe Facebook. Pentru această încercare de a uni lumea virtuală cu cea culturală ei au ales romanul„Effi Briest" a scriitorului german Theodor Fontane.

Pentru a o pune în „scenă" ei au folosit actualizări de status, poze puse în albume şi alte diferite postări pe Facebook. În plus, „spectatorii" au fost încurajaţi să ajute la rezolvarea unor dileme: au votat pentru rochia de nuntă şi au postat contribuţii personale pentru o scrisoare de dragoste, scrie Reuters.

Cu toate că lumea virtuală este una agitată şi cu greu comentatorii se pot opri din vorbit, moderatorul discuţiei îi îndemna de multe ori „să facă linişte în sală", scrie Reuters.

Aproximativ 1.200 de persoane s-au înregistrat pe pagina de Facebook dedicată evenimentului, înainte ca intrarea să fie oprită la ora 20. Aceştia au putut avea acces la paginile de vot şi la sistemul de interacţiune cu „actorii", dar mai mulţi oameni au urmărit online fără să participe.

„Am fost încântaţi să încercăm ceva nou şi inovator şi am învăţat foarte mult despre cum putem folosi internetul pentru producţiile noastre. Facebook nu poate înlocui scena, dar oferă nişte oportunităţi interesante pentru a monta o piesă virtuală", a declarat purtătoarea de cuvânt a Teatrului din Berlin.

Romanul ales este considerat cea mai celebră creaţie a lui Theodor Fontane şi a fost publicat pentru prima oară în 1894.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite