Turismul fără perdea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Excursiile pentru plăceri carnale au devenit o obişnuinţă printre bărbaţi, dar şi printre femei. Ţările exotice din Asia şi America Latină sunt preferate, dar şi Europa are bordelurile ei celebre.

Turismul sexual s-a dezvoltat prin apariţia unor paradisuri pentru bărbaţii singuri sau pentru cei căsătoriţi care voiau să iasă din rutina unei relaţii plictisitoare. Clienţii cu bani aleg Brazilia, Costa Rica, Republica Dominicană, Filipine sau Thailanda, ţări unde prostituţia este legală sau tolerată, iar nivelul scăzut de trai obligă femeile să se prostitueze în masă.

Cea mai cunoscută destinaţie mondială pentru turismul carnal este Thailanda, o ţară care-şi promovează oferta fără ocolişuri sau inhibiţii. De altfel, şi în România s-a pus cât se poate de serios problema ofertei sexuale explicite ca factor revigorant al turismului pe litoral. Ideea i-a aparţinut chiar primarului din Constanţa, Radu Mazăre, care a susţinut că „frumuseţea româncelor ar fi cel mai puternic brand de ţară, care ar putea atrage ca un magnet turiştii bogaţi".

Se caută prospeţime şi senzualitate

Potrivit psihologului Keren Rosner, fascinaţia în cazul turismului sexual „este determinată de combinaţia plăcerii de a fi într-un mediu nou, de a avea activităţi relaxante, de a fi departe de monotonia vieţii şi de a cunoaşte femei frumoase". În plus, „sentimentul aventurii, a ineditului, îl fac pe turistul pasionat de legături sexuale pasagere să se simtă în paradisul plăcerii. Frumuseţea îmbinată cu tinereţea, prospeţimea şi senzualitatea sunt căutate cu interes de doritorii de turism sexual. Sunt motive de activare a dorinţelor instinctuale a plăcerilor carnale", mai crede Rosner.

În ţările asiatice sau latine, pentru mai puţin de 100 de dolari, un bărbat poate „închiria" o fată pentru două ore. Evident, noaptea ajunge la 500 de dolari, dar site-urile de specialitate recomandă un buget minim de 150 de dolari pe zi pentru activităţi sexuale mulţumitoare.

Pe de altă parte, mai multe organizaţii care se ocupă cu protecţia minorilor au atras atenţia asupra traficului cu fete sub 18 ani din Thailanda şi alte ţări cu profil turistic asemănător. De asemenea, statisticile sunt impresionante: mai mult de 50% din turişti vin pentru a se „bucura" de serviciile sexuale oferite de 3 milioane de femei.

Europa sexuală

Pe lângă Asia şi America Latină, Europa are şi ea o mulţime de oraşe importante unde serviciile sexuale sunt oferite la vedere. Amsterdam, capitala Olandei, profită de o lungă tradiţie în acest domeniu, iar turiştii abundă în celebrul „Red Light District", cartierul prostituatelor. Vitrinele sunt cele mai cunoscute elemente, acolo unde stau femeile care se oferă turiştilor darnici. Orice fantezie poate fi îndeplinită în Amsterdam: prostituatele sunt de diferite rase şi dimensiuni. În plus, pe lângă fanteziile clasice, ele le îndeplinesc şi pe cele mai bizare, cum ar fi cele sado-masochiste.

De asemenea, Copenhaga (Danemarca) este cunoscută drept capitala europeană a pornografiei, deşi oraşul nu este atât de libertin ca Amsterdam de pildă. Bordelurile sunt ilegale, prostituţia ca meserie este interzisă, iar serviciile sexuale nu sunt oferite direct pe stradă, ci prin agenţii specializate. Aici, zona cea mai bună pentru găsirea fetelor este cea din spatele Gării Centrale.

Mai aproape de România se află capitala Cehiei, Praga, care are chiar şi un „parc de distracţii" pentru adulţi. Ca în cartierul Roşu din Amsterdam, fetele stau în vitrine şi îşi ascund serviciile în spatele unor denumiri ca „pijama party", „bikini party" sau „dream nurse party".

Şi femeile caută aventura

Turismul sexual este o activitate frecventă în rândul femeilor cu bani încă de la 1840, când doamnele călătoreau în ţări exotice, de preferinţă din colonii, cu scopul de a se bucura de sex ocazional cu străini. O perioadă, aceste obiceiuri turistice au încetat, dar un nou val de feminism care a apărut în Europa anilor '60 a contribuit la dezvoltarea sejururilor sexuale. Destinaţiile preferate erau atunci Barbados, India, Republica Dominicană, Spania sau Grecia.

Potrivit cercetătorilor din domeniul turismului, 80.000 de femei aleg anual astfel de vacanţe peste hotare, iar în ultimii 25 de ani, mai mult de 600.000 de femei au călătorit cu acest scop. Potrivit „The Global Post", destinaţiile preferate în epoca noastră sunt Jamaica, Iordania, Senegal şi Ucraina.
Consultantul de turism Traian Bădulescu confirmă existenţa acestui fenomen şi la noi în ţară, dar la un nivel mai timid faţă de ţările din Occident.

Destinaţiile favorite, spune Bădulescu, sunt croazierele tematice „single" sau „romance". „În SUA există servicii matrimoniale care închiriază cu totul vase de croazieră şi apoi promovează oferta. Clientele sunt de obicei divorţate, văduve sau singure. Ele caută de obicei parteneri de viaţă, nu neapărat aventuri de o noapte. Preţurile acestor voiaje, realizate în Caraibe, Marae Mediterana, Alaska, Hawaii sau Bahamas variază de la 900 la 1.500 de dolari de persoană", spune Traian Bădulescu. 

"Frumuseţea îmbinată cu tinereţea, prospeţimea şi senzualitatea sunt căutate cu interes de doritorii de turism sexual.''
Keren Rosner psiholog

80.000 de femei practică anual turismul sexual, arată ultimele studii în domeniu, citate de „The Globe".

Cele mai căutate destinaţii sexuale

Europa    În lume
Olanda    Thailanda
Cehia        Cuba
Grecia    Costa Rica
Germania    Bahamas
Turcia    Hawaii
Sursa: xtremetravelstories.com

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite