Trezitul de dimineaţă chiar este cheia fericirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Află care este nevoia ta de somn şi asigură-te că dormi suficient, astfel încât să te trezeşti fără ceasul deşteptător.
Află care este nevoia ta de somn şi asigură-te că dormi suficient, astfel încât să te trezeşti fără ceasul deşteptător.

Pentru mulţi, trezitul de dimineaţă este un chin, însă specialiştii susţin că cei matinali sunt mai fericiţi decât ceilalţi.

Multe persoane duc o adevărată bătălie cu ei înşişi dimineaţa şi nu se dau jos din pat decât pe ultima sută de metri şi ajung să fie înnebuniţi de grabă.

Unii sunt chiar stăpâniţi de un sentiment de neputinţă, mai ales când sună ceasul deoarece ştiu că nu pot influenţa timpul în niciun fel. Totuşi, trezitul de dimineaţa, spun specialiştii, poate fi cheia spre fericire, scrie „The Daily Mail".

Chiar şi Benjamin Franklin îndemna oamenii să fie pregătiţi dimineaţa, cu zâmbetul pe buze, pentru o nouă zi.

„Mintea trebuie să fie formată pe ideea că a te trezi de dimineaţă este o datorie, oricând acest lucru este posibil şi se poate realiza în condiţii de siguranţă. De multe ori, acest obicei, realizabil şi posibil, necesită un efort puternic şi susţinut care trebuie făcut pentru a depăşi obstacolele care-i împiedică îndeplinirea", spunea el.

Unul dintre motivele pentru care viaţa vă va fi mai fericită este că veţi putea lua micul dejun în tihnă, lucru care se va reflecta în activitatea de peste zi.

În plus, o masă copioasă de dimineaţă vă va feri şi de apariţia kilogramelor în plus care s-ar acumula pentru că apelaţi la gustări nesănătoase.

Două reguli de bază

În realitate însă, lucrurile nu sunt atât de roz. Specialiştii explică faptul că regulile care spun să dormiţi la fel în fiecare noapte, precum şi cele care spun că trebuie să dormiţi atât timp cât vă „spune" organismul nu sunt total adevărate.

Nu poate exista o astfel de rutină, pentru că nici zilele nu sunt toate la fel, ci unele sunt mai obositoare decât altele, iar organismul simte asta.

Este adevărat că somnul se va ajusta în funcţie de viaţa fiecăruia, însă lăsând asta doar pe spatele ceasului biologic vom ajunge să dormim între 12 şi 15 ore, iar organismul nu are nevoie de atât de multă odihnă.

De aceea, specialiştii au făcut câteva reguli pentru ca trezitul de dimineaţă să nu mai fie un chin.

1. Ascultaţi-vă ceasul biologic şi mergeţi la culcare când vă simţiţi obosiţi, dar păstraţi-vă obiceiul de a vă trezi la ora 5.
2. Ridicaţi-vă din pat atunci când sună alarma. Pentru că nu este obişnuit cu această disciplină, organismul vă va îndemna să opriţi alarma şi să nu vă ridicaţi, însă nu trebuie să cedaţi.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite