Tratatul ACTA se întoarce la programul normal. Curtea Europeană de Justiţie nu se va mai pronunţa asupra Acordului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La începutul acestui an, zeci de mii de oameni au protestat față de ACTA
La începutul acestui an, zeci de mii de oameni au protestat față de ACTA

Parlamentul European a refuzat să îngheţe dezbaterea pe tema Acordului Internaţional Anti-Contrafacere (ACTA) şi să nu trimită documentul către Curtea Europeană de Justiţie.

Într-un vot 21 la 5, Comisia de Comert International a Parlamentului European (INTA) a decis să respecte calendarul iniţial şi să voteze dacă ACTA va fi ratificată sau nu în această vară, scrie site-ul „La Quadrature du Net".

O trimitere a Acordului către Curtea Europeană de Justiţie ar fi întârziat votul asurpa ACTA cu aproximativ 18 luni, timpul mediu de judecare a unui caz. Potrivit site-ului mai sus amintit, trimiterea Tratatului pentru un aviz ar fi întârziat procedura şi a fost susţinută de către un grup de europarlamentari pro-ACTA.

Astfel, în curând, raportorul european Daniel Martin, va prezenta o primă schiţă colegilor săi pe 25 aprilie. Aceasta va deveni baza raportului final din partea INTA (International Trademark Association), care va face recomandările finale în privinţa controversatului document internaţional.

Fondatorului grupului La Quadrature du Net, care susţine independenţa şi libertatea cetăţenilor pe internet, Philippe Aigrain, a declarat că „Acest vot arată pentru prima dată cum se înclină balanţa în privinţa ACTA în Parlamentul European, după ce mişcarea anti-ACTA a erupt pe continent. Demonstrează că mai mulţi europarlamentari înţeleg îngrijorările în privinţa tratatului şi încearcă să evite capcane procedurale întinse de Comisia Europeană şi de parlamentarii pro-ACTA. E un pas promiţător, dar numai respingerea finală a ACTA va rezolva situaţia".

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite