FOTOGALERIE Topul celor mai înfricoșătoare destinații de călătorie. Un castel din România se află pe locul al cincilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătoritul ocupă, în ultimul timp, un loc fruntaș în preferințele persoanelor din întreaga lume. Iar cum foarte mulți oameni s-au săturat să viziteze mereu aceleași locuri, aceștia au început să caute noi locații de vacanță.

Site-ul listverse.com, care se ocupă cu unele dintre cele mai ciudate topuri, a realizat un clasament al celor mai înfricoșătoare destinații de călătorie, locul al cincilea fiind ocupat de Castelul Poenari, „adevărata casă a lui Vlad Țepeș", după cum o numesc jurnaliștii străini. Iată mai jos topul:

1. Osuarele Europene

Osuarul este un lăcaș acoperit, unde se păstrează osemintele morților ca într-un cimitir. Tot osuar se numește și o capelă sau o anexă a unei biserici, în care sunt depozitate oseminte. Osuarele sunt întâlnite în toată Europa, printre cele mai cunoscute fiind la Paris și la Roma. În arhitectura sud-slavă se întâlnește o formă specială de osuar, cum ar fi capela-osuar de la Mănăstirea Bacikovo din Bulgaria, în care primul nivel al construcției este reprezentat de osuar, iar cel superior are funcția de capelă funerară. Și românii se pot mândri cu un osuar închinat eroilor căzuți în Dobrogea în luptele din Războiul de Întregire a neamului, care a fost inaugurat în luna octombrie a anului 2006, în incinta Bisericii „Sfânta Treime" din Pietreni-Cocargea, județul Constanța.

2. Pădurea Aokigahara

Această pădure se află în Japonia și mai este cunoscută și sub numele de Marea de Copaci sau Pădurea Sinucigașilor, deoarece aici sunt găsite anual între 30 și 50 de cadavre. Pădurea este patrulată de grupuri care o curăţă regulat de schelete şi cadavre şi, ca să nu se piardă, aceste grupuri îşi marchează drumul cu panglici de plastic, ce le permit să revină de unde au plecat. Când pădurarii găsesc cadavrul unui spânzurat, chiar dacă este în descompunere sau mâncat de animale, ei sunt obligaţi să-l ducă la adăpostul de la Aokigahara. Aici îl depun într-o cameră special destinată acestui scop, care are două paturi: un pat pentru cadavru si unul pentru pădurar, căci se spune că în cazul în care cadavrul este lăsat singur in cameră, o fantomă va plânge toată noaptea şi va bântui prin intermediul corpului neînsufleţit. Pădurarul care va veghea cadavrul in camera mortuară este desemnat printr-o tragere la sorţi.

3. Insula Poveglia

Este o insulă a lagunei venețiene situată între Veneția și Lido și are o poveste care inspiră groază. Se spune că Poveglia este locuită de spirite neîmpăcate care nu-și primesc cu brațele deschise vizitatorii, făcându-i pe cei care îndrăznesc să ajungă aici să nu se mai întoarcă niciodată. Conform legendelor, pe această insulă au fost arse peste 160.000 de trupuri, a căror cenușă acoperă și astăzi suprafața Povegliei. Pe insulă a funcționat și un spital de boli psihice, condus de un doctor care n-ar fi fost nici el în deplinătatea facultăților mintale. Acesta și-ar fi torturat pacienții până la moartea lui, survenită în condiții ieșite din comun. Doctorul, despre care se spune că ar fi fost bântuit de fantomele pacienților lui, s-ar fi aruncat într-o zi din clopotnița ridicată pe insulă. Se mai spune că trupul lui ar fi fost zidit chiar de către pacienți în pereții clopotniței, de unde și astăzi, în anumite nopți, se mai aud sunete bizare. Cu toate că Poveglia ocupă locul al treilea în topul celor de la Listverse, această insulă nu poate fi vizitată.

4. Catacombele din Palermo

În adâncurile Mănăstirii Cappuccini din Palermo zac mii de cadavre, aliniate pe ziduri, purtând hainele cu care au fost îngropate. Catacombele din Palermo au devenit o adevărată expoziție a morții, care găzduiește peste 8.000 de cadavre, unele mai înfricoșătoare decât altele. Datorită aerului rece și uscat din interior, mumiile au fost păstrate în cele mai bune condiții. Monumentul funerar a fost destinat călugărilor până în anul 1881 și a devenit apoi loc de veci pentru toate persoanele cu funcții importante din oraș.

5. Cetatea de la Poenari

Vizitată anual de mii de turişti români şi străini, faima Cetăţii de la Poenari, judeţul Argeş, a ajuns şi la urechile jurnaliştilor străini, care au realizat materiale documentare despre adevărata viaţă a lui Vlad Ţepeş, fiind fascinaţi, în acelaşi timp, de legendele legate de domnitorul care a adus României faima de ţară a lui Dracula. Cetatea de la Poenari se află la patru kilometri de barajul Vidraru, cocoţată pe un vârf de munte, la o altitudine de 860 de metri. Aici este locul în care, potrivit legendei, Vlad Ţepeş s-a retras din calea turcilor. Accesul până la zidurile ei groase este şi azi un chin, pentru că nu se lasă cucerită decât de cei care se încumetă să urce cele 1.480 de trepte zidite în coama dealului.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite