Tinerii sunt dependenţi de mesaje. Câte SMS-uri schimbă zilnic adolescenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii renunţă la apelurile vocale în favoarea SMS-urilor
Tinerii renunţă la apelurile vocale în favoarea SMS-urilor

Adolescenţii renunţă din ce în ce mai mult să vorbească la telefon sau să dea e-mail-uri, mijlocul preferat de comunicare fiind mesajele text.

Potrivit unei cercetări realizate de Pew Internet Research Center, tinerii dau 60 de mesaje pe zi, cu 10 mai mult decât acum doi ani, scrie cnet.com. Pentru a afla acest lucru, Pew a intervievat 800 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani.

Fetele sunt cele mai dependente de această formă de comunicare, media de mesaje dată de o tânără în 2011 fiind de 100 pe zi, spre deosebire de doar 50 date de băieţi. Astfel, 63% din adolescenţi au declarat că folosesc SMS-ul zilnic. În schimb, doar 6% au declarat acelaşi lucru despre e-mail.

Sondajul a ajuns la concluzia că există o scădere marcantă a numărului de apeluri vocale în ultimii ani. 14% din adolescenţi au spus că vorbesc zilnic la telefon, spre deosebire de 30% în 2009. De asemenea, 31% au declarat că nu folosesc niciodată apelurile de pe telefoane fixe pentru a vorbi cu prietenii, în timp ce 26% nu fac acest lucru nici de pe telefoanele mobile.

Rata de adopţie a telefoanelor inteligente a crescut dramatic în ultimii ani, unu din patru tineri având deja unul.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite