Tinerii și-au mutat viața pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
infografie
infografie

Platformele sociale au devenit principalul mijloc de comunicare pentru tineri. Tot virtual, ei încep și cele mai multe noi relații. 

Platformele de socializare joacă un rol foarte important în crearea şi consolidarea relaţiilor tinerilor cu vârste între 13 şi 17 ani, arată cel mai recent studiu Ericsson ConsumerLab.

 Astfel, Facebook reprezintă un mediu excelent în care tinerii pot comunica şi se pot cunoaşte mai bine şi pot începe o relaţie, prin simpla schimbare a statutului de pe reţeaua socială.

Potrivit cercetării, popularitatea şi utilizarea masivă a mesajelor text şi a reţelelor sociale au schimbat fundamental dinamica relaţiilor sentimentale ale tinerilor, care se curtează mai întâi virtual şi încearcă să stabilească o întâlnire.

Mai mult, Facebook funcţionează ca o platformă excelentă unde tinerii pot discuta şi pot afla mai multe unul despre celălalt, iar schimbarea „stării civile" de pe reţeaua socială este văzută ca o declaraţie oficială.

Adulţii preferă e-mailul

Un alt factor important al studiului este acela că SMS-urile rămân alegerea preferată a tinerilor pentru momentele când nu au suficient timp pentru o întâlnire în persoană. Prin contrast, apelurile de voce sunt mai degrabă preferate de către adulţi.

 „Pe măsură ce îmbătrânesc, adolescenţii încep să folosească mijloacele şi instrumentele de comunicaţii disponibile lor în acelaşi fel în care o fac şi adulţii. Astfel, ei vor continua să folosească instrumentele precum mesajele text şi Facebook, dar, pe măsură ce evoluează către o nouă etapă a vieţii lor, vor simţi din ce în ce mai mult nevoia să utilizeze serviciile de voce şi e-mail", spune Ann-Charlotte Komblad, Senior Advisor Ericsson ConsumerLab. 

infografie

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite