Timișoara, capitala IT-ului din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de specialişti au venit la cea de-a patra ediţie a Congresului IT 2012, pentru a susţine conferinţe, workshopuri şi expoziţii. 22 dintre cele mai importante branduri internaţionale îşi prezintă noile lor tehnologii. Conform organizatorilor, valoarea exponatelor depăşeşte peste un milion de euro.

„Anul acesta ne-am atins limitele de spaţiu, la congres fiind înscrise 1.068 de persoane. Cele mai multe exponate sunt hands-on, ceea ce înseamnă că tot ce este instalat în standuri este funcţional şi poate fi testat", a declarat Stelian Câmpianu, director executiv Eta 2U, organizatorul evenimentului.

Printre cele mai interesante exponate se află noile soluţii de business pentru firme. „Avem parte de lansări de produse, tehnologii în avanpremieră, cloud computing, soluţii de back-up, securitatea informaţiilor, virtualizarea de server şi desktop, green IT-ul, soluţii de tipărire şi management al documentelor. Dacă vrem să fim competitivi, trebuie să fim în pas cu tehnologia", a mai declarat Stelian Câmpianu.

Windows 8, înainte de lansarea oficială

Microsoft a prezentat noul Windows 8. Astfel, tabletele echipate cu sistemul de operare vor permite ca viteza de operare pe aceste gadgeturi să fie asemănătoare cu cea de pe calculatoarele performate utilizate de exemplu la birou.

Microsoft urmează să lanseze oficial Windows 8 cel mai probabil în toamnă. Noutatea este că tabletele vor putea fi folosite atât de utilizatorii particulari, cât şi pe segmentul de business. Acesta are şi interfaţă tactilă, dar şi de PC. Tot o noutate este şi viteza de pornire: maximum opt secunde.

La IT Congress 2012 mai sunt prezente firme de renume precum HP, Dell, IBM, Intel, Microsoft, VCR, Xerox, APC, Lexmark, Lenovo, Net App sau Oracle.

"Cele mai multe exponate sunt hands-on, ceea ce înseamnă că tot ce este instalat în standuri este funcţional şi poate fi testat.''
Stelian Câmpianu organizator

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite