Furnizorii McDonald's, daţi în judecată pentru că porcii pe care-i livrează „sunt crescuţi în condiţii lipsite de etică“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandvişul McRib este subiectul unei dispute între furnizorii de carne de porc şi organizaţiile pentru protecţia animalelor
Sandvişul McRib este subiectul unei dispute între furnizorii de carne de porc şi organizaţiile pentru protecţia animalelor

Ştirea conform căreia sandvişul cu carne de porc McRib intră din nou în meniul lanţului de magazine McDonald's de pe piaţa americană a stârnit mare vâlvă în rândul organizaţiilor pentru protecţia animalelor

Compania Humane Society (HSUS ) din Statele Unite a făcut o plângere oficială împotriva Smithfield Foods, furnizorul principal de carne de porc al lanţului McDonald's pentru faptul că face publice „reprezentări false sau care induc în eroare în mod ilegal cu privire la bunăstarea animalelor şi practici de mediu", scrie presa internaţională.

„Orice dorinţă a porcilor este îndeplinită"

Nemulţumirile au pornit de la o serie de filmuleţe prin care compania Smithfield Foods pretinde că porcii pe care-i au sunt ţinuţi în „condiţii ideale" şi că „orice dorinţă le este îndeplinită".
„Compania abuzează animalele şi minte publicul cu privire la acest abuz", a declarat Paul Shapiro, directorul HSUS. Acesta susţine că, de fapt, 500 de porci sunt ţinuţi în „cutii de gestaţie", care sunt cât animalele, ca mărime. Cuştile sunt atât de mici încât porcii nici nu au loc să se mişte, lucru care duce inevitabil la atrofierea muşchilor.

Replica celor de la McDonald's nu a întâziat să apară. După ce a acordat un premiu pentru a onora sustenabilitatea furnizorului său de carne de porc, a explicat motivul pentru care îl susţine.
„ McDonald's a sprijin mereu idea alternativelor la gestaţie, iar Smithfield Foods a fost primul producător care s-a angajat să facă acest lucru. Noi sprijinim compania pentru transparenţa de care dă dovadă şi pentru progresul pe care-l înregistrează în drumul lor spre atingerea obiectivului", a declarat pentru "The Daily Mail", Susan Forsell, vicepreşedinte al departamentului de calitate al McDonald's USA.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite