Televizorul care înţelege cuvinte şi gesturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analiştii apreciază că televizorul cu comandă vocală va fi disponibil peste mai puţin de un an
Analiştii apreciază că televizorul cu comandă vocală va fi disponibil peste mai puţin de un an

Mulţi oameni au obiceiul de a ţipa şi de a gesticula în faţa televizorului, mai ales în timpul meciurilor sau al dezbaterilor politice transmise în direct.

De acum însă, telespectatorii ar trebui să fie atenţi la ce spun şi la cum gesticulează deoarece, datorită noilor tehnologii, televizorul ar putea să înţeleagă ce spun cei din jur. Compania Apple lucrează deja la conceperea unui televizor care se va numi iTV şi care va fi comandat prin cuvinte şi gesturi. Conform analiştilor citaţi de presa britanică, iTV va fi disponibil pe piaţă anul viitor şi e posibil să fie produs, pentru început, 10 milioane de astfel de dispozitive.

De o tehnologie asemănătoare dispun şi noile console Xbox, dar specialiştii susţin că iTV va avea mult mai multe funcţii, câştigând astfel teren în faţa competitorilor. Noul televizor ar putea accesa filme de pe internet, reprezentând un concurent serios pentru canalele plătite. În plus, specialiştii mai arată că editarea unor clipuri video sau transferul de date dintre televizor şi telefon va fi la doar o comandă distanţă.

Apple nu comentează

Speculaţiile cu privire la planurile pentru realizarea unui televizor inteligent au apărut imediat după moartea fondatorului Apple, Steve Jobs, în a cărui biografie era menţionat faptul că-şi dorea să scoată pe piaţă un sistem TV uşor de utilizat. „Ar trebui să fie perfect sincronizat la toate celelalte dispozitive, inclusiv la iCloud, (platforma de stocare online de la Apple - n.r.) şi foarte simplu de folosit", spunea Jobs.  Reprezentanţii de la Apple nu au vrut însă să comenteze nimic legat de acest proiect, iar analiştii au speculat că de fapt aşa ar evita să le ofere informaţii rivalilor de la Samsung. 

10 milioane de iTV ar putea fi scoase pe piaţă în 2012, susţin specialiştii de pe piaţa IT&C.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite