Televizoarele viitorului de la Samsung: comandă vocală, recunoaştere facială şi interacţiune totală cu aparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei de la Samsung au venit şi ei cu noi surprize la CES 2012. Astfel, ei au prezentat mai multe televizoare, printre care cel mai interesant este unul care poate fi controlat cu ajutorul comenzilor vocale.

Pe lângă interacţiunea cu utilizatorul, smart TV-ul sud-coreenilor dispune de posibilitatea de a i se adăuga sisteme de operare noi şi noi programe pentru a creşte performanţele în viitor, îmbunătăţind astfel durata de viaţă a dispozitivului şi uzura morală.

Noile apariţii, scrie BBC, încearcă să menţină Samsung pe primul lor la nivel mondial pe piaţa televizoarelor. În momentul de faţă, asiaticii vând un televizor pe secundă.

Comenzi kinetice şi recunoaştere facială

Ce are nou televizorul? O cameră de filmare amplasată în interiorul aparatului urmăreşte mişcările utilizatorului, iar acesta poate naviga pe internet cu ajutorul mâinii, fără să atingă niciun dispozitiv fizic. De asemenea, televizorul poate înţelege 20 de limbi.

Cu ajutorul funcţiei de recunoaştere facială, televizorul recunoaşte proprietarul şi setările acestuia, oferind exact conţinutul dorit de acesta, astfel epoca programelor irelevante şi a zapării printre 100 de posturi inutile este pe cale să apună.

Smart TV-urile la modă

Smart TV-urile sunt printre cele mai populare produse aduse la CES 2012. Asociaţia consumtorilor de electronice din Statele Unite, organizatorii evenimentului, au anticipat că jumătate din televizoarele care vor fi vândute anul acesta vor putea accesa internetul.

Alte companii care şi-au prezentat noi televizoare la târg au fost Sony, LG, Panasonic sau Lenovo. Cei de la Sony au anunţat două noi dispozitive care folosesc Google TV, iar cei de la LG au prezentat şi ei un asemenea televizor.

Citeşte şi alte ştiri de la CES 2012

Giganţii IT se luptă în Las Vegas

Acer lansează cel mai subţire laptop din lume

LG face alianţă cu Google TV

Avanpremieră CES 2012

FOTO VIDEO Tehnologie verde: încărcătorul de telefoane mobile care funcţionează doar cu apă

Lenovo anunţă primul său televizor cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Huawei prezintă cel mai subţire telefon din lume

Smartphone-ul de la Fujitsu

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite