Telefoanele cu Android se defectează mai des decât iPhone sau BlackBerry

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefoanele cu Android au ajuns să deţină o cotă de piaţă de 57%
Telefoanele cu Android au ajuns să deţină o cotă de piaţă de 57%

Repararea telefoanelor mobile inteligente ne costă anual din ce în ce mai mult. Un studiu realizat de firma britanică de servicii wireless WDS, citat de „The Daily Telegraph", arată că reparaţiile costă 1,16 miliarde de euro anual.

Rezultatele au fost împărţite şi între dispozitivele Android (Samsung, HTC, Motorola, Sony Ericsson, Huawei), iPhone şi BlackBerry. Astfel, studiul a concluzionat că terminalele care folosesc sistemul de operare de la Google se defectează mai des.

Această problemă apare la telefoanele Android deoarece există o mare diversitate de producători care folosesc platforma Google, pornind de la liderii Samsung şi ajungând până la producători anonimi din China, care produc dispozitive ieftine şi de proastă calitate. În schimb, Apple şi Research in Motion (cei care produc BlackBerry) controlează strict furnizorii componentelor telefoanelor.

Vicepreşedintele diviziei de marketing de la WDS, Tim Deluca-Smith, a declarat că „deşi preţul iniţial pentru unele produse pare atractiv, când analizezi costul total al telefonului în perioada când l-ai deţinut afli o altă poveste". Astfel, repararea dispozitivelor costă destul de mult şi pe termen lung un telefon mai scump, dar mai de calitate poate fi o afacere bună. Conform lui Deluca-Smith, preţul pentru a trimite un telefon în service, a-l repara şi a-l livra la loc se apropie de 100 de euro.

„Chiar dacă Android a ajutat industria telefoanelor mobile şi a făcut ca telefoanele inteligente să ajungă la mase, există un preţ de plătit, mai ales când operatorii de telefonie mobilă scot pe piaţă modele ieftine de la producători anonimi", a mai spus vicepreşedintele companiei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite