Telefoanele-portofel, privite cu neîncredere de utilizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că oamenii nu sunt încă pregătiţi să-şi utilizeze telefoanele ca nişte portofele virtuale, scrie telegraph.co.uk. Astfel, doar 17% din cei care au răspuns studiului s-au declarat încrezători într-un viitor în care cardurile de credit vor fi înlocuite de telefoane. 44% din neîncrezători au afirmat că principalele probleme ar fi cele de securitate a datelor.

Sondajul a fost realizat pentru a observa reacţia oamenilor în faţa serviciului Google Wallet, lansat luna trecută, care poate fi instalat pe un telefon şi poate stoca datele de pe mai multe carduri , poate face tranzacţii şi ţine o evidenţă a cheltuielilor utilizatorului. Google Wallet va fi lansat abia în prima jumătate a anului viitor în Marea Britanie.

Cu toate acestea, oamenii nu au mare încredere în sistemele mobile de plată şi pe fondul scandalului spionajului telefonic în care a fost implicat tabloidul britanic „News of the World" care a demonstrat uşurinţa cu care se pot trece barierele de securitate la telefoane.

Acest lucru este confirmat şi de răspunsurile participanţilor la sondaj. În timp ce doar 11% nu au încredere în plăţile făcute cu ajutorul unui calculator, 37% nu ar plăti niciodată cu ajutorul unui telefon mobil. În plus, 24% consideră că sunt mai multe şanse să le fie furat celularul decât portofelul.

Nu foarte multă lume crede într-un viitor în care telefoanele mobile vor fi gadgeturi folosite pentru toate tranzacţiile. Unui din directorii de la Paypal, una din marile firme de plăţi online, Anuj Nayar a declarat site-ului techcrunch.com că „nu sunt destul de multe telefoane care folosesc această tehnologie şi nu credem că va prinde prea curând".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite