Telefoanele mobile, adevărate bombe cu ceas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controversele privind efectele utilizării mobilelor continuă
Controversele privind efectele utilizării mobilelor continuă

Mai mult de 200 de studii întăresc ipoteza conform căreia vorbitul la telefon poate provoca mari probleme

Sunt nocive sau nu telefoaele mobile? Teoria conform căreia folosirea în exces a mobilelor favorizează apariţia tumorilor cerebrale este susţinută de peste 200 de studii, scrie într-un raport elaborat ieri de experţii britanici, citat de presa internaţională, care pune pe jar autorităţile.

Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că nu este bine să aşteptăm pentru ca efectele să fie vizibile şi abia apoi să luăm măsuri de precauţie, dat fiind fatul că există studii care nu au găsit legătura între folosirea telefoanelor mobile şi apariţia cancerului sau a altor boli.

Mai grav este că cercetările arată că efectele sunt mai devastatoare în rândul copiilor. Motivul este că au craniile mai subţiri, iar asta le face mai sensibile la radiaţii.

Problemele îi pândesc de fapt pe toţi oamenii. „O mare parte din populaţie foloseşte telefoanele mobile, iar acestea ar putea fi considerate adevărate bombe cu ceas, care generează afecţiuni multiple, de la infertilitate până la tumori cerebrale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite