Tehnologie de lux: computer placat cu aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Computerul costă 17.000 de euro
Computerul costă 17.000 de euro

Un inginer electronist care a emigrat în urmă cu mulţi ani în Franţa a realizat un computer care costă 17.000 de euro. Suma exorbitantă este justificată de faptul că gadgetul este placat cu aur.

George Chiriţă susţine că opera sa este inspirată din stilurile existente pe vremea regilor francezi Louis al XV-lea şi Louis al XVI-lea. Românul îşi decorează computerele cu materiale scumpe -aur, marmură, lapis lazuli -,iar preţul de pornire pentru un astfel de gadget este de 21.000 de dolari (aproape 17.000 de euro).

Regina Elisabeta, printre clienţi

„Am vrut să creez un computer cu mai mult stil, în armonie şi concordanţă cu design-ul interior, dar până la urmă mi-am dat seama că acesta a devenit un pretext pentru crearea unui obiect cu adevărat decorativ pentru a înfrumuseţa spaţiul înconjurător.

Pentru a crea această «tehnologie de lux», în primul rând trebuie să foloseşti ultimele inovaţii din industria high-tech", a declarat Chiriţă, citat de Reuters. Inginerul român consideră că achiziţionarea unui astfel de calculator constituie mai degrabă o investiţie, dată fiind creşterea preţului aurului. Printre clienţii lui Chiriţă se numără personalităţi din China şi Orientul Mijlociu şi chiar regina Elisabeta a Marii Britanii, căreia i-a trimis un stick USB placat cu aur. Computerele sunt fabricate manual într-o mică fabrică din Melun, Franţa.

"Pentru a crea această «tehnologie de lux», în primul rând trebuie să foloseşti ultimele inovaţii din industria high-tech.
George Chiriţă inginer electronist

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite