Tăiaţi-mi braţul! Vreau şi eu o viaţă normală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicola s-a întâlnit cu medicul Osskar Aszmann, care a fost de acord s-o opereze
Nicola s-a întâlnit cu medicul Osskar Aszmann, care a fost de acord s-o opereze

De 12 ani, urmare a unui accident de maşină, britanica Nicola Wilding (35 de ani) nu-şi poate folosi braţul drept. Acum femeia cere medicilor să-i fie amputat membrul şi înlocuit cu o proteză bionică de 24.000 de euro, scrie „The Daily Mail“.

Nicola Wilding a luat aceată hotărâre după ce a văzut un documentar la televizor despre braţul bionic. „Atunci am spus: vreau şi eu aşa ceva. Nu mă interesează cum arată, important pentru mine este să-mi pot folosi mâna“, a spus femeia.
De 12 ani, viaţa ei este un calvar. „Nu pot îndeplini activităţile simple, de zi cu zi - nu mă pot dezbrăca, nu pot găti, nu pot deschide o sticlă de şampon, nu pot nici măcar să întind unt pe o felie pe pâine. Mâna îmi atârnă moartă şi atât“, a adăugat Nicola Wilding.  
Chirurgul austriac Oskar Aszmann, cel care a dezvoltat proteza bionică, a fost de acord s-o opereze. Din păcate, costurile sunt uriaşe. Braţul bionic costă 24.000 de euro şi trebuie înlocuit odată la 10 ani. În plus, şi operaţia costă. Dar Nicola este hotărâtă să strângă banii necesari şi să meargă până la capăt.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite