Tableta viitorului, de la Samsung

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inginerii sud-coreeni promit că gadgetul lor nu va avea rival pe piaţă
Inginerii sud-coreeni promit că gadgetul lor nu va avea rival pe piaţă

Gigantul sud-coreean a publicat un clip în care este prezentată o tabletă transparentă, flexibilă, capabilă să redea imagini 3D.

Cel mai recent clip făcut public de Samsung arată cât de ridicat este nivelul tehnologic la care a reuşit să ajungă gigantul asiatic. În materialul video este prezentată o tabletă „slim", transparentă, care poate fi folosită oricând pe post de translator, relatează presa internaţională. Pe lângă asta, gadgetul poate reda imagini 3D la o calitate superioară tuturor dispozitivelor existente în prezent pe piaţă.

Primul pas, celulare flexibile

Tableta poate fi îndoită fără probleme datorită unei noii tehnologii, despre care reprezentanţii Samsung au anunţat că va fi disponibilă pentru mai multe gadgeturi pe care le vor lansa în prima jumătate a anului viitor.  „Primele dispozitive flexibile de pe piaţă vor fi cu siguranţă telefoanele mobile", au declarat cei de la Samsung.

La expoziţiile tehnologice, compania sud-coreeană a prezentat deja ecranele flexibile AMOLED, cu diagonală de 4,5 inci (11,5 centimetri) şi groase de doar 0,3 milimetri, despre care specialiştii presupun că vor sta la baza noilor tablete multifuncţionale. Potrivit jurnaliştilor britanici, deşi sud-coreenii spun despre clip că prezintă doar concepte tehnologice, în fabricile lor din Europa de Est se lucrează deja la mobile flexibile, care vor fi lansate pe piaţă în 2012.

Inginerii de la Nokia, unul dintre competitorii sud-coreenilor, încearcă să „arunce" cât mai repede pe piaţă Kinectic, un smartphone flexibil, despre lansarea căruia reprezentanţii firmei nordice de telefonie mobilă nu au vrut să comenteze. Din cât se ştie până acum despre Kinectic, acesta le permite utilizatorilor să îndoaie ecranul pentru a controla funcţii precum music player-ul şi video player-ul.

Pe internet au apărut de ceva timp şi poze cu telefonul flexibil Skin, proiectat de un grup de studenţi la design tehnologic, care au folosit logoul Galaxy şi marca Samsung pentru a-şi denumi conceptul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite