Tableta Windows, mai dorită decât iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gadgetul Microsoft va dispune de sistemul de operare Windows 8
Gadgetul Microsoft va dispune de sistemul de operare Windows 8

Programat să apară pe piaţă în 2012, portabilul de la Microsoft este considerat principalul contracandidat al tabletei Apple.

iPad-ul produs de Apple este în prezent cea mai ­populară tabletă din lume, conform statisticilor bazate pe vânzări. Specialiştii din domeniu spun însă că lucrurile se pot schimba odată cu lansarea tabletei Windows de la Microsoft. Pe cele mai mari pieţe de desfacere din lume, Statele Unite ale Americii şi China, s-ar putea înregistra în 2012 cifre mai mici la vânzările de ­iPad-uri decât la cele ale noii tablete Windows, conform unui studiu făcut de Boston Consulting Group (BCG) şi citat de cotidianul „Huffington Post".

Cel mai apreciat sistem de operare

Firma de consultanţă a ajuns la această concluzie în urma răspunsurilor pe care le-au dat potenţialii cumpărători de tablete. La întrebarea „Ce sistem de operare aţi prefera pe tableta dumneavoastră?", inclusă în chestionarul BCG, cei mai mulţi nord-americani şi majoritatea chinezilor au indicat Windows, la mare distanţă de sistemele folosite de Apple şi ­Blackberry - Android sau iOS. Competiţia a fost mai strânsă pe piaţa chineză, ­unde sistemul Windows a fost ales de 44% din respondenţi, faţă de 34%, care preferă sistemul iOS. Americanii au ales Windows în proporţie de 42%, fani iOS fiind doar 27% din respondenţi.

Clienţi care vor ceva nou

Unul dintre coordonatorii studiului, John Rose, a spus că rezultatele studiului nu înseamnă că, atunci când vor fi lansate pe piaţă, tabletele Windows vor deveni tablete de top în ceea ce priveşte cota de piaţă sau că vor deveni cele mai vândute. „Poate crezi că e timpul să vinzi acţiunile Apple, dar nu e cazul. Este vorba pur şi simplu de o nouă cerere", a spus John ­Rose. El crede că Microsoft nu va „fura" din clienţii Apple, ci, mai degrabă, îi va atrage pe cei care îşi cumpără pentru prima oară o tabletă.  

Preţul, factorul-cheie

Studiul BCG a identificat şi trei dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le întrunească o tabletă pentru a fi atractivă pentru utilizatori. „Preţul este întotdeauna important pentru client. De  asemenea, contează funcţionalitatea, care este dată de un număr ridicat de aplicaţii disponibile pentru respectiva tabletă, dar e important să aibă şi o interfaţă grafică plăcută", a explicat John Rose. O altă concluzie la care au ajuns specialiştii în urma studiului este aceea că piaţa tabletelor va exploda în următorii ani, numărul de proprietari de tablete din Statele Unite urmând să se dubleze până în 2013.

"Poate crezi că e timpul să vinzi acţiunile Apple, dar nu e cazul. Este vorba pur şi simplu de o nouă cerere. ''
John Rose analist BCG

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite