TRĂDARE Anonymous, "turnată“ chiar de unul dintre liderii grupării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hector Xavier Monsegur, liderul Lulzsec
Hector Xavier Monsegur, liderul Lulzsec

Săptămâna trecută, mai mulţi membri Anonymous au fost reţinuţi în urma unor acţiuni Interpol. Potrivit Fox News, se pare că vinovat de acest lucru este chiar unul dintre liderii reţelei LulzSec, Hector Xavier Monsegur, cunoscut drept "Sabu".

Potrivit unor surse ale postului american de televiziune, Sabu a început să-şi trădeze organizaţia în momentul când a fost deconspirat de FBI în iunie anul trecut şi a început să colaboreze. Surse din interiorul Anonymous au vorbit despre faptul că Sabu era un fel de lider al grupării, bărbatul de 28 de ani, şomer şi cu doi copii, încercând să ţină în frâu o reţea dezorganizată, împărţită pe mai multe continente.

Monsegur a pledat vinovat în august anul trecut pentru acuzaţiile de hacking şi a decis să coopereze. Ca rezultat al acestei trădări, mai mulţi membri importanţi ai LulzSec au fost arestaţi şi anchetaţi. Printre aceştia se numărau Kayla şi Topiary din Londra, pwnsauce şi palladium din Irlanda şi Anarchaos din Chicago.

Ultimul, Jeremy Hammond, a fost arestat fiind considerat resonsabil de atacurile pe care l-a dat Anonymous în decembrie asupra serverelor companiei americane de securitate Stratfor. Milioane de mesaje au fost furate şi publicate de Wikileaks.

De asemenea, „Kayla", adică Ryan Akroyd, se pare că a fost adjunctul lui Monsegur. Printre alte acţiuni, Kayla a identificat vulnerabilităţile din sistemul informatic al Senatului SUA şi i-a oferit informaţii lui Sabu.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite