Sunt femeile dependente de sex?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dependenţa de sex nu tranformă reprezentantele sexului frumos în femei uşoare
Dependenţa de sex nu tranformă reprezentantele sexului frumos în femei uşoare

Viaţa modernă a scos femeia din anonimat, însă în acest context au ieşit la iveală şi lucruri care nu le pun pe acestea într-o lumină favorabilă

Până de curând, dependenţa de sex era evidentă doar în cazul bărbaţilor, pentru că ei îşi înşelau soţiile, mergeau la prostituate, în cluburi de striptease şi aveau parte de sexting. În schimb, femeile nu erau cercetate pentru acest gen de activităţi, ci pentru obsesia lor pentru diete, dependenţa de alcool, jocuri de noroc şi atenţia pe care o acordau copiilor, scrie livescience.com. Statistici recente, completează tabloul şi relevă faptul că 8-12% din persoanele care primesc tratament pentru adicţie sexuală sunt femei.

Prejudecăţi şi ruşine

Dacă la bărbaţi, dependenţa de sex este cauzată de neglijenţa emoţională, la femei este dată de abuzul în copilărie, neglijenţa fizică şi traume. De regulă, traumele sexuale sunt factorul declanşator al afecţiunii, care se va manifesta mai târziu în viaţă.

De cele mai multe ori, femeile nu recunosc faptul că au această problemă mai ales şi din cauza stigmatului care i se va pune: femei uşoare sau nimfomane. De aceea, ruşinea şi prejudecăţile le împiedică să primească ajutor specializat.

Dorinţa excesivă de relaţii sexuale şi îndeplinirea fanteziilor prin care se manifestă această dependenţă trebuie tratată treptat. În primul rând, este bine ca femeile bolnave să-şi facă prietene cu care să vorbească despre acest lucru, pentru ca ruşinea pe care o simt să se diminueze. Comunicarea cu partenerul este şi ea esenţială, dar dacă nu este suficientă, puteţi apela la un specialist, care vă va ajuta să înţelegi ce vi se întâmplă. În plus, terapia, în acest caz, vă va învăţa cum să distingeţi normalul de exagerat şi cum să vă folosiţi afecţiunea pentru a ajuta relaţia cu partenerul să meargă într-o direcţie bună.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite