Steve Jobs dorea să fie preşedintele Statelor Unite şi stătea o zi întreagă pentru a-şi alege un costum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţa lui Steve Jobs, „spusă“ de benzi desenate
Viaţa lui Steve Jobs, „spusă“ de benzi desenate

Prietenii şi apropiaţii lui Steve Jobs s-au adunat la Muzeul Tehnologiei din San Jose, pentru a povesti anecdote şi momente interesante din viaţa fondatorului Apple. Este din multiplele sărbătoriri ale vieţii şi moştenirii lăsate în urmă de Jobs.

Una din cele mai interesante replici a fost date de mentorul în materie de marketing a lui Jobs, Regis McKenna. El a povestit momentul când Jobs a cumpărat un costum pentru prezentarea Mac-ului. „Am petrecut întreaga zi la cumpărături pentru că voia să asorteze culorile. Trebuia să aibă cravata potrivită, pantalonii potriviţi, şosetele asortate sau pantofii corecţi. Bineînţeles, asta se petrecea înainte de perioada costumului de budist sau ceaa maletei negre", şi-a amintit McKenna.

Pe lângă McKenna, la întâlnire au mai participat doi dintre membrii echipei iniţiale de la Apple, Bill Atkinson şi Andy Hertzfeld, unul din foştii vicepreşedinţi ai companiei, Larry Tesler şi directorul de relaţii publice de la studioul Pixar, Deborah Stapleton. De asemenea, a mai participat Jean-Louis Gassee, care a petrecut 10 ani la Apple, iar apoi a ajuns să-şi vândă propria firmă către Apple, scrie site-ul news.cnet.com.

Ambiţiile politice

Multă lume s-a întrebat dacă Steve Jobs a avut ambiţii politice, iar invitaţii prezenţi la conferinţa de la San Jose au confirmat acest gând. Regis McKenna şi-a amintit o discuţie informală cu Jobs când acesta l-a întrebat dacă ar avea şanse să ajungă preşedintele Statelor Unite fără susţinerea unui partid. „Aş putea rezolva problemele", spunea Jobs despre o posibilă carieră politică.

Jean-Louis Gassee şi-a amintit unul din momentele favorite din istoria întâlnirilor cu Jobs: momentul 1983, când i-a adunat pe angajaţii Apple în Hawaii şi într-un teatru a prezentat reclama legendară a noului Mac, ce urmă să se lanseze în 1984. „Ne uitam la reclama aceea care ne amintea de cartea lui George Orwell şi deodată, pe la jumătatea ei, un Macintosh începe să coboare spre scenă, agăţat de un cablu. La jumătatea drumului spre scenă a fost aprins, s-a auzit legendarul sunet al computerului aprins, iar mulţimea a izbucnit", a povestit Gassee, care a continuat: „Apoi...Stevitatea Sa a început să se plimbe pe scenă şi a ţinut un discurs".

Jobs, şofer nebun

Nu toată lumea a avut amintiri plăcute cu Steve Jobs, dar chiar şi cele negative au avut partea lor amuzantă. Deborah Stapleton de la Pixar îşi aminteşte modul nebunesc în care conducea Jobs. „Nu aţi mers cu el în maşină. E o minune că a trăit atât de mult. Conducea acele imense Mercedesuri şi ne ducea la studiourile Pixar. Era un drum de două ore, iar el ajungea acolo într-o oră şi zece minute", a spus Stapleton.

Conferinţa s-a încheiat cu o concluzie în care se vede încrederea că memoria lui Steve Jobs va rezista în timp. „În următorii cinci ani, cultura pe care a implementat-o, cea a inovaţiei, a forţei şi psihologia insuflată la Apple va face firma să reziste", a încheiat Regis McKenna.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite