Statul care a cumpărat teren pentru a-și muta întreaga populație din cauza încălzirii globale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kiribati a cumpărat teren în Fiji pentru a reloca 103.000 de locuitori
Kiribati a cumpărat teren în Fiji pentru a reloca 103.000 de locuitori

Schimbările climatice forțează guvernul unei mici insule din Pacific să se gândească la soluții radicale: guvernul din Kiribati a cumpărat teren în țara vecină, Fiji, pentru a muta întreaga populație acolo în cazul unei tragedii.

Președintele Anote Tong a declarat pentru Associated Press că planul este să achiziționeze 6.000 de acri de pământ în Fiji. Terenul fertil, scos la vânzare de către Biserică, valorează 9,6 milioane de dolari și ar putea fi un fel de asigurare pentru cei 103.000 de locuitori din Kiribati. Pământul cumpărat în Fiji are suprafața atolului Tarawa, unde locuiește mai mult de jumătate din populația din Kiribati.

„Sperăm să nu ajungem să trimitem toată populația pe acest teren, dar dacă va fi absolut necesar, o vom face", a declarat Tong. Kiribati are mari probleme din cauza încălzirii globale, deoarece atolii săi sunt la doar câțiva metri deasupra nivelului Oceanului. Încălzirea globală și creșterea nivelului mării, ar putea amenința întreaga populație.

Președintele Tong a declarat că au existat deja oameni care au fost nevoiți să plece din casele lor din cauza contaminării apei potabile cu apă sărată. El a mai declarat că schimbările în intensitate ale anotimpului ploios, furtunile și mareele creează la fel de multe probleme ca și creșterea nivelului oceanelor.

Kiribati este o insulă amplasată în Oceanul Pacific, în zona Oceaniei. Statul s-a numit până în 1979 Insulele Gilbert, în acel an declarându-și independența față de Marea Britanie.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite