Statistici surprinzătoare despre sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile sunt de două ori mai predispuse la pierderea interesului pentru sex decât bărbaţii
Femeile sunt de două ori mai predispuse la pierderea interesului pentru sex decât bărbaţii

De multe ori, zvonurile despre viaţa sexuală a oamenilor sunt prea înflorite sau nu au nicio legătură cu realitatea, iar acest lucru pune în pericol un cuplu, spun specialiştii.

Chiar şi viaţa sexuală se măsoară în cifre.

Mai jos este o listă cu cele mai importante date statistice, care pot influenţa semnificativ viaţa sexuală a oamenilor sau măcar o pot îmbunătăţi cât de cât, potrivit livescience.com.

1. Eşti infectat?

Aproape 50% din bărbaţii şi femeile active din punct de vedere sexual au o infecţie genitală HPV la un moment dat în viaţă. HPV sau Virusul Papiloma Uman poate avea riscuri şi mici, dar şi mari. Această afecţiune se poate manifesta începând de la negi genitali până la cancer genital sau alte tipuri de cancer. În 90% din cazuri, sistemul imunitar al organismului poate lupta singur cu boala timp de doi ani.

2. Ţi-ai luat concediu de materinitate?

Cercetările arată că până în secolul XX, procentul mamelor care mergeau la serviciu deşi tocmai născuseră era de 44%, până în 2003, 80% din femei mergeau la muncă după prima lună de la naştere, iar statisticile arată acum că numărul celor care renunţă la a sta acasă cu copilul este din ce în ce mai mic.

3. Câţi partenri de sex ai avut?

Potrivit unui studiu efectuat pe adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani, femeile au, în medie, patru parteneri sexuali în viaţă, iar bărbaţii ajung la şapte.

4. Ai obţinut şi alte beneficii?

Două treimi dintre studenţii chestionaţi într-un studiu au admis că au avut „relaţii cu beneficii", invocând faptul că lipsa angajamentului i-a determinat să trăiască în acest mod. Mai mult de jumătate dintre cei care au recunoscut că au avut relaţii sexuale cu un prieten au făcut sex de mai multe feluri. Acelaşi studiu arată că 22,7% au făcut doar sex normal.

5. Ai avut orgasm de fiecare dată?

75% din bărbaţii au orgasm în timpul unui act sexual, în timp ce doar 29% din femei ajung la punctul culminant.

6. Ai un pat confortabil?

Unu din 10 adulţi căsătoriţi (12%) susţine că doarme singur.

7. Când ţi-ai pierdut virginitatea?

Băieţii şi-au pierdut virginitatea când aveau în jur de 17 ani, în timp ce femeile - la 17 ani şi patru luni. Specialiştii au explicat faptul că impulsivitatea unei persoane poate să determine o dorinţă mai accentuată sau mai ştearsă a unei persoane de a-şi începe viaţa sexuală mai devreme.

8. Suferi de vreo boală?

Aproximativ 5% din bărbaţii de peste 40 de ani şi 15-25% din cei de peste 60 de ani suferă de disfuncţie erectilă.

9. Contează mărimea?

Statisticile arată că femeile sunt satisfăcute dacă bărbatul are un penis între 12,7 centimetri şi 17,8 centimetri lungime.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite