Statistică îngrijorătoare: jumătate dintre piloţii de avion adorm în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
43% din piloŢi au spus că au adormit măcar o singură dată în timp ce erau la manşa avionului
43% din piloŢi au spus că au adormit măcar o singură dată în timp ce erau la manşa avionului

O statistică îngrijorătoare a fost dată publicităţii ieri: se pare că jumătate dintre piloţii de avion au adormit la manşa aeronavei lor măcar o singură dată.

Statistica a fost dată publicităţii după ce în Marea Britanie a erupt un scandal din cauza faptului că piloţii ar urma să fie nevoiţi să conducă avioanele şi după 22 de ore fără somn. Cercetarea realizată de cei din industrie arată că oboseala ar face piloţii „beţi de oboseală", ca şi cum ar fi consumat cinci halbe de bere şi ar fi depăşit limitele legale pentru zbor de patru ori.

Conform reprezentanţilor din industrie, 43% din piloţii intervievaţi au spus că au adormit măcar o dată la cârmă, dar procentul ar putea fi mult mai mare deoarece unii s-au temut să spună acest lucru.

Îngrijorarea reprezentanţilor piloţilor vine după ce Uniunea Europeană a venit cu o propunere de lărgire a orarelor piloţilor pentru a descongestiona traficul aerian. Astfel, piloţii ar urma să zboare din Europa până în SUA fără echipaj de rezervă.

Kris Major, unul dintre reprezentanţii piloţilor din Marea Britanie a declarat pentru „The Daily Mail" că acest lucru ar creşte volumul de muncă cu 17% şi ar fi de cinci ori mai multe şanse ca un accident să se producă dacă orarul piloţilor trece de 13 ore.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite