Sonda rusească Phobos-Grunt va cădea duminică în Oceanul Indian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Phobos-Grunt va reintra în atmosfera Pământului pe 15 ianuarie. Oamenii de ştiinţă estimează că 20 – 30 de fragmente cu o greutate totală apropiată de 200 de kilograme ar putea rezista coborârii. 

Sonda spaţială rusă Phobos-Grunt - care pluteşte în derivă pe orbita Terrei încă din noiembrie, de când a fost lansată spre Phobos, unul dintre sateliţii planetei Marte -  urmează să cadă în Oceanul Indian, a anunţat agenţia spaţială rusă Roskosmos, citată de AFP. „Fereastra prevăzută pentru căderea pe Terra a fragmentelor din Phobos-Grunt a fost stabilită la intervalul 14-16 ianuarie, însă data de referinţă este 15 ianuarie, la 13.18, ora Moscovei. Data şi locul exact în care vor cădea fragmentele desprinse din Phobos-Grunt vor fi precizate pe măsură ce sonda pierde în altitudine “ (12.18 ora României), arată un comunicat postat pe site-ul agenţiei Roskosmos.
Phobos-Grunt, alcătuită din două module - din care unul era capabil să revină pe Terra -, avea ca obiectiv colectarea unor eşantioane de rocă şi praf de pe Phobos.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite