Soluţia împotriva inundaţiilor: casa care pluteşte atunci când apa creşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa amfibie de la Baca Architects
Casa amfibie de la Baca Architects

În Marea Britanie, pe malurile râului Tamisa, a fost creată casa care ar putea oferi soluţia împotriva daunelor provocate de inundaţii.

Casa are trei camere şi este susţinută de un subsol din beton armat. Când situaţia devine critică, iar apele cresc, presiunea apei ridică locuinţa, care pluteşte la suprafaţa, scrie Agerpres.

Proiectul a fost conceput de către firma de arhitectură Baca din Londra (Marea Britanie) şi este destinat zonelor cu pericol de inundaţii crescut, cum ar fi New Orleans (SUA) şi Olanda.

Casa are şi o grădină, cu trei terase amplasate la niveluri diferite, proprietarii putând să observe creşterea apelor, acest sistem pe trei etaje fiind unul de avertizare. Potrivit inginerilor care au conceput casa, aceasta este un „loc minunat pentru a locui", deşi preţul este extrem de piperat, 1,8 milioane de euro.

„Rezidenţii pot trăi fără niciun risc şi fără posibilitatea de a-şi pierde bunurile. Ei se vor adapta schimbărilor climatice, iar când apa va ajunge din nou la nivelul sigur, tot ce vor trebui să facă va fi să cureţe grădina".

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Casa amfibie
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite