Softul care-ţi protejează datele personale pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizatorii de internet vor fi avertizaţi atunci când site-urile pe care le vizitează nu le respectă dreptul la intimitate, informează BBC. 

World Wide Web Consortium (W3C) – un ansamblu de organisme internaţionale care are ca scop dezvoltarea de standarde pentru reţeaua www – lucrează la un software care le va permite utilizatorilor să-şi securizeze datele personale. De asemenea, programul va emite un avertisment atunci când site-urile nu respectă dreptul la intimitate al internauţilor. „Utilizatorii au sentimentul că sunt monitorizaţi. Oamenii au astfel de griji, iar noi vrem să le eliminăm“, a declarat Matthias Schunter, din partea W3C.   
În prezent, a adăugat Matthias Schunter, creatorii de browsere folosesc protocoale de protecţie a datelor diferite, unele fiind incompatibile cu rigorile stabilite de W3C. „Urmărim să standardizăm toate aceste protocoale“, a completat Schunter.
Softul conceput de W3C va securiza atât datele personale ale utilizatorilor, cât şi preferinţele acestora. Noua tehnologie va fi implementată de creatorii de browsere cel mai probabil la mijlocul anului viitor, tot atunci urmând să apară şi primele site-uri „cu protecţie“.
Peste 15 firme sunt implicate în proiectul W3C, printre care Adobe, Apple, Facebook, Google sau Microsoft.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite