Şocant! La 31 de ani cântărea doar 29 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kate nu a răspuns nici la tratamentul medicamentos şi nici la psihoterapie FOTO: Daily Mail
Kate nu a răspuns nici la tratamentul medicamentos şi nici la psihoterapie FOTO: Daily Mail

O tânără femeie care a murit după 16 ani în care a suferit de anorexie a şocat lumea medicală, care a denumit-o cel mai grav caz de acest fel din istorie.

Kate Chilver, din Marea Britanie, câtărea doar 29 de kilograme, iar indicele său de masă corporală era 9, în condiţiile în care o persoană normală are un indice situat între 20 şi 25. Ea a fost diagnosticată cu anorexie nervoasă când avea doar 12 ani şi niciun tratament nu şi-a făcut efectul, Kate petrecându-şi aproape toată viaţa prin spitale.

În 15 ani, ea nu a fost externată decât de două ori, pe o durată de şase luni, după care mama ei a internat-o din nou pentru că greutatea scădea sub nivelul critic. La autopsie s-a descoperit chiar că, din cauza masei corporale scăzute, sângele nu i-a mai oxigenat organele, iar acestea pur şi simplu s-au uscat. Inima ei cântărea jumătate din greutatea normală.

Anorexia este atât o tulburare de alimentaţie, cât şi o problemă mentală. Persoanele care suferă de această afecţiune refuză să mănânce de teamă că se vor îngrăşa sau, atunci când o fac, vomită tot ce au îngurgitat sau iau laxative. De asemenea, mulţi exagerează cu activităţile sportive.

Deşi nu pare o problemă care să afecteze şi sexul tare, un bărbat din 2.000 suferă de anorexie. 20-30% din cei care au fost diagnosticaţi nu răspund la tratament, iar 5% mor din cauza complicaţiilor cauzate de greutatea scăzută.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite