Smartphone-urile, ghimpele din coasta aparatelor foto compacte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele foto compacte pierd teren în faţa telefoanelor inteligente
Camerele foto compacte pierd teren în faţa telefoanelor inteligente

Telefoanele mobile inteligente ar putea înlocui într-un viitor foarte apropiat aparatele foto compacte. Conform unui studiu realizat în Statele Unite, numărul oamenilor care folosesc smartphone-urile pentru a face poze în vacanţă este în creştere, în timp ce popularitatea aparatului compact scade constant.

Astfel, 27% din poze sunt realizate cu telefonul, spre deosebire de 17% anul trecut. În acelaşi timp, procentul pentru camerele compacte a scăzut de la 52% la 44% anul acesta.

Cu toate acestea, camerele foto rămân preferatele utilizatorilor pentru a filma. Însă, aceste trenduri se pot observa în cifrele de vânzări. În primele 11 luni ale lui 2011, a existat o scădere de 17% faţă de acceaşi perioadă a anului trecut în privinţa vânzărilor de camere foto.

„Nu există nicio îndoială că telefoanele devin destul de bune şi sunt făcute mai multe fotografii ca niciodată acum. Smartphone-urile sunt preferate pentru momente spontane, dar pentru evenimentele plănuite aparatele foto sunt dispozitivele alese", a declarat Liz Cutting, director executiv la firma de analiză NPD.

Singurul segment de pe piaţă unde smartphone-urile nu pot ajunge şi care se comportă diferit este cel al aparatelor foto semiprofesionale şi profesionale. An de an, acesta creşte cu 10%. De asemenea, o creştere se înregistrează la camerele foto compacte, dar cu performanţe asemănătoare aparatelor cu obiectiv interschimbabil.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite