Smartphone-ul dăunează frumuseţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii în chirurgie estetică susţin că utilizarea intensă a telefonului mobil este responsabilă de lăsarea pomeţilor şi de formarea guşei.

Potrivit unei statistici a Societăţii Americane a Chirurgilor Esteticieni, cea mai solicitată operaţie este cea de corectare a liniei bărbiei, arată „The Daily Mail", intervenţie care costă aproximativ 5.000 de euro.

Potrivit specialiştilor citaţi de presa britanică, în spatele acestor intervenţii de chirurgie estetică stă tocmai folosirea îndelungată a telefonului inteligent, dar şi a laptopului.

Astfel, pielea şi musculatura feţei îşi  pierd din elasticitate din cauza poziţiei aplecate a capului. „Dacă stai câteva ore cu capul aplecat uşor înainte, uitându-te la ecranul telefonului sau al tabletei ori al laptopului, îţi poţi scurta muşchii gâtului şi creşte presiunea în zona maxilarului, ducând la o linie căzută a guşei", a explicat Mervyn Patterson, medic la Woodford Medical, citat de „The Evening Standard".

De asemenea, specialiştii consideră că şi folosirea video chatului contribuie la o mai mare conştientizare a aspectului fizic. Astfel, orice mic defect este observat de utilizatori.

„Bărbia lăsată este unul dintre primele semnede îmbătrânire. Cum tot mai multe persoane se observă în timp ce poartă o conversaţie pe videochat, acestea observă imediat că trăsăturile feţei nu mai sunt la fel de ferme", a explicat şi dr. Malcom Rothmotivul creşterii solicitărilor de operaţii estetice centrate pe această zonă.

Potrivit unei statistici Ofcom din 2011, 91% din adulţi folosesc un telefon mobil, iar 27% din aceştia sunt posesorii unui smartphone. De asemenea, 70-80% din persoanele angajate ar folosi un laptop şi în afara orelor de program. 

27%  din persoanele care folosesc un telefon sunt posesoare de smartphone.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite