Site-ul invincibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Într-o eră în care autorităţile luptă împotriva pirateriei online, specialiştii în IT&C au creat o platformă care nu poate fi compromisă de nicio lege sau de vreo organizaţie anti-piraterie.

Astfel, noul software de file-sharing, denumit Tribler, este imun la atacuri guvernamentale. „Pentru a-l distruge trebuie să distrugi internetul", este deviza noului program de descărcare a fişierelor electronice, scrie presa britanică.

Tribler este varianta populară a lui BitTorrent (protocol care permite descărcarea rapidă de fişiere folosind o cantitate minimă din lăţimea de bandă disponibilă a conexiunii la internet), dar este conceput special pentru a putea fi funcţional în mediul online indiferent de circumstanţe. „Tribler este conceput pentru a ţine în viaţă BitTorrent, chiar şi atunci când toate motoarele de căutare de tip torrent, indicii şi trackerele sunt scoase din uz", susţine Johan Pouwelse, de la Universitatea de Technologie Delft.

Autorităţile americane nu pot confisca domeniul Tribler, aşa cum au făcut cu Megaupload, susţin specialiştii în domeniu. Efortul autorităţilor de a închide acest site nu ar fi de folos, deoarece nu există un punct central pe care-l poate ataca, iar utilizatorii pot face schimb de fişiere fără a exista o listă cu aceste acţiuni.

Site-ul este bazat pe aceeaşi tehnologie folosită şi pe BTJunkie sau PirateBay, însă el ar putea funcţiona chiar şi dacă ar fi doborât. „Dorinţa noastră este facilitarea schimbului nelimitat de informaţii. Indiferent de ce legi nebune vor apărea în viitor, oamenii vor putea distribui materiale", a explicat Pouwelse.

Protest românesc faţă de ACTA

Sute de manifestanţi s-au adunat, sâmbătă, în pieţele din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Craiova, Târgu-Mureş şi Ploieşti pentru a protesta faţă de ACTA (Tratatul Comercial Anti-Contrafacere). Manifestanţii au afişat mesaje de genul „Totul până la internet. Stop ACTA", „Jos cenzura" sau „Abuz controlat Tolerat Administrativ -ACTA). Din păcate pentru demersul lor, frigul şi condiţiile meteorologice nefavorabile au făcut ca numărul protestatarilor să fie mai mic decât cel scontat de organizatori.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite