Siri a înjurat un copil într‑un magazin Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistentul vocal al celui mai nou model de iPhone i-a spus „Taci dracului din gură!“ unui puşti.

Aplicaţia Siri de pe noul iPhone 4S a surprins în mod neplăcut un băieţel de doar 12 ani şi pe mama sa, informează „The Daily Telegraph". Femeia a venit împreună cu fiul său într-un magazin Apple din Marea Britanie pentru a-i cumpăra acestuia un telefon.

Băieţelul a vrut să încerce aplicaţia Siri a celui mai performant telefon lansat pe piaţă, care este programată să răspundă imediat la orice întrebare. Copilul i-a adresat o întrebare lui Siri pentru a vedea ce va spune: „Câţi oameni sunt în întreaga lume?". Răspunsul primit l-a lăsat fără cuvinte pe cel mic: „Nu sunt sigur că am înţeles ce ai spus. Taci dracului din gură, urâtule". Nimeni n-ar fi crezut că această aplicaţie ştie să îşi înjure utilizatorii.

Mama copilului a fost cu atât mai revoltată. „M-am gândit că poate am halucinaţii. Aşa că am pus din nou întrebarea şi am primit acelaşi răspuns", a declarat mama băiatului.

Din primele informaţii, se pare că cineva ar fi modificat setările telefonului din magazinul respectiv. Femeia a înaintat o plângere către managerul magazinului, care a decis să scoată telefonul de pe raft.

Ce probleme întâmpină românii

Aplicaţia Siri „dă bătăi de cap" şi utilizatorilor din ţara noastră. Micul asistent este încă în faza de testare şi înţelege doar accentele din engleza americană, britanică şi australiană, limba franceză şi cea germană.

Din cauza neînţelegerii accentelor şi a lipsei suportului regional, aplicaţia întâmpină probleme atunci când cineva vrea să trimită mesaje scrise sau e-mailuri, chiar dacă utilizatorul este un vorbitor excelent de engleză. SMS-urile trebuie să fie în engleză, alt­fel funcţia este inutilă.

De asemenea, Siri nu poate înţelege numele utilizatorilor români, iar din această cauză apelurile către un contact din agendă nu sunt posibile. Funcţia ar fi putut fi îmbunătăţită dacă ar fi fost inclusă dictarea pe litere, dar utilitatea i-ar fi fost diminuată, pentru că utilizatorilor le‑ar fi luat mai mult timp să dicteze decât să găsească numărul direct în agendă. În plus, dictarea este cu atât mai dificilă într-un spaţiu aglomerat, din cauza zgomotului de fond.

Accent de neînţeles

O altă problemă apare atunci când românii vor să afle starea vremii. Pentru acest lucru, iPhone 4S foloseşte serviciul Wolfram Alpha, care, de multe ori, nu înţelege localităţi precum Suceava sau Satu Mare, iar altele nu pot fi găsite deloc pe harta oferită, conform site-ului go4it.ro.

Aceeaşi problemă apare şi în momentul în care utilizatorul ar dori să găsească res­taurante. Acest serviciul este însă externalizat şi nu depinde de Apple. Toate aceste probleme ar putea fi remediate la următoarea generaţie de iPhone, spun specialiştii.

Cea mai mare noutate interactivă a noului dispozitiv Apple poate conversa cu „stăpânul" său, căruia îi poate răspunde şi poate transcrie mesajele dictate de către acesta. Siri mai poate pune ceasul să sune, să găsească oameni, restaurante şi alte informaţii pe internet. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite