Simplu, fără artificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paula Rusu locuieşte în nordul Capitalei, la bloc, dar vrea să se mute la „casă pe pământ“. Mutată din Tg. Mureş în Capitală, prezentatoarea de televiziune şi-a cumpărat un apartament în Voluntari, în urmă cu patru ani.

Se afla în maşină, la un semafor din zona Eroii Revoluţiei, când a văzut că ­dintr-o pungă aruncată de la etaj au început să zboare o coajă de banană, un ambalaj de ciocolată şi câte şi mai câte. „Eram în drum spre bancă, în ziua în care trebuia să semnez pentru creditul de casă... Cu ochii la punga cu gunoaie, am început să plâng: ce caut eu în Bucureşti, ce-mi trebuie mie casă aici, nu-mi era mai bine în Târgu-Mureş, oraş curat, cu oameni liniştiţi?", spune Paula Rusu.

„Incidentul" cu punga a fost unul dintre puţinele momente în care prezentatoarea TV a avut de-a face cu fostele cartiere muncitoreşti ale Capitalei, în care „blocurile gri se pupă unele cu altele", iar proastele obiceiuri ale unor locatari îţi cam taie cheful să te înhami la un credit pe viaţă pentru o „cutie de chibrituri".

Şi-a decorat casa cu mult alb şi câteva accente de culoare



Paula s-a gândit atunci că în zona în care va locui ea vor fi oameni mai ­cumsecade, care duc gunoiul, nu-l aruncă pe fereastră. Aşa că a semnat actele de la bancă, a primit banii şi şi-a cumpărat apartament în Voluntari, pe care, potrivit „programării" băncii, îl va plăti până la pensie. 

Sigur, dacă o întrebi, îţi va spune că şi-ar fi dorit tare un apartament cu vedere la Parcul Herăstrău. Sau, dacă ar fi fost să aleagă centrul Capitalei, unul din care, dimineaţa, să vadă Palatul Regal. Preţurile colosale din zonele menţionate au ţinut-o departe, aşa că a ajuns într-un complex de locuinţe aflat în nordul Bucureştiului. Zona îi era deja familiară, având în vedere că tot aici a stat, la nişte prieteni, în primele luni de trai în Capitală.

Amenajată fără designer

„Îmi place mult aici. E linişte, e plăcut, e acasă. E cel mai bun refugiu", spune Paula stând pe canapeaua de care s-a îndrăgostit la prima vedere.

Casa ei din Voluntari - un apartament cu living şi două dormitoare pe care l-a împărţit după bunul plac, dat fiind faptul că era încă în construcţie atunci când l-a cumpărat, are un perete întreg care lasă să vină de-afară multă lumină. Asta face ca atmosfera să fie foarte caldă, naturală. A decorat-o aşa cum a simţit: simplu, cu câteva detalii. „Nu mi-aş amenaja casa cu ajutorul unui decorator niciodată. Decât, poate, dacă aş conştientiza că sunt un antitalent total. Încă nu cred asta", zâmbeşte amfitrioana.

image

Posterul cu New York, de la Ikea, e unul dintre lucrurile preferate ale Paulei



A ştiut de la bun început cam ce vrea, cum să arate casa, apoi a adunat lucrurile. La cât de mult îi place albul, se explică uşor de ce pereţii sunt imaculaţi, iar canapelele, „colorate" doar cu nişte perne decorative şi un pled oranj. În living, „vedete" sunt covorul roşu şi posterul cu New York, iar în bucătărie, perdelele sub formă de fundiţă, făcute la croitoreasă, după un model pe care Paula îl văzuse într-un orăşel din Germania. Acasă, spune Paula Rusu, ţine şi de locuinţa în sine, dar şi de toate lucruşoarele pe care le ţine aproape. Şi ţine mult de senzaţia de bine pe care o ai seara, când ajungi şi închizi uşa după tine.

Casa visurilor, în plan

„Am ştiut de la bun început că nu vreau să stau în chirie, ci că vreau să-mi cumpăr casă. Deocamadată, aici e acasă. Dar e un «acasă» intermediar", povesteşte Paula. „Îmi doresc o casă pe pământ, cu trei dormitoare, un living şi o bucătărie, o curte mică, o terasă, nişte iarbă şi flori. Va fi undeva pe undeva lângă Bucureşti, nu ştiu unde încă. Chiar am văzut cu prietenul meu nişte terenuri, încă mai căutăm până vom găsi locul potrivit pentru casa visurilor mele", conchide prezentatoarea.

"Nu mi-aş amenaja casa cu ajutorul unui decorator niciodată. Decât, poate, dacă aş conştientiza că sunt un antitalent total."

"Îmi doresc o casă pe pământ, cu trei dormitoare, un living şi o bucătărie, o curte mică, terasă, nişte iarbă şi flori."
Paula Rusu
prezentator TV

De la Antena la TVR

Numele: Paula Rusu
Data şi locul naşterii: 2 decembrie 1975, Târgu-Mureş, România
Starea civilă: Necăsătorită
Studiile şi cariera:
- A absolvit Facultatea de Filosofie şi Jurnalism din cadrul Universităţii ­Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
- Şi-a început cariera în 2000, la Pro TV Târgu-Mureş
- Din 2007, a editat şi prezentat ştiri la Antena 3
- Din iunie 2011, moderează dezbateri la TVR Info.
Locuieşte în: Voluntari, Ilfov

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite