Siluan se pregăteşte pentru o nouă operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul va suferi o intervenţie în Germania
Copilul va suferi o intervenţie în Germania

Siluan Bota, un micuţ de nici 2 ani din Zărneşti, judeţul Braşov, este un învingător. La numai câteva luni, micuţul a fost diagnosticat cu ciroză hepatică şi a fost supus unui transplant de ficat la o clinică din Germania.

Transplantul, care a avut loc la Institutul Medical Hanover, din Germania, şi care a costat 150.000 de euro, a salvat viaţa copilului. Siluan, fiul preotului din Zărneşti, a venit pe lume cu o boală gravă a ficatului - ciroză hepatică în stadiu avansat - boală care a fost diagnosticată, cu greutate, abia în Austria. În România, părinţilor li s-a spus doar că au un copil cu hepatită neonatală şi cu hipoplazie a căilor biliare. Diagnostice cumplite, cu şanse mici de vindecare.

 „În septembrie 2011 am fost la control, în Germania, şi medicii s-au mirat cum a putut trăi atâtea luni cu problema de la trahee. Dumnezeu ni l-a salvat pentru a doua oară! Medicii ne-au explicat că el respira greu, fiindcă imediat după transplant, când a stat intubat timp de cinci săptămâni, i s-au lipit pereţii interiori ai traheei.

I s-a făcut o traheostomă, şi acum el este în afara oricărui pericol. Ni s-a spus că se impune o operaţie, însă la o altă clinică din Germania, unde suntem aşteptaţi pe 16 ianuarie 2012. Suntem fericiţi însă că transplantul a fost un succes şi el se simte foarte bine", ne-a spus George Bota, tatăl copilului.

În prezent, Siluan este acasă, a crescut, mânâncă şi se joacă asemenea oricărui copil de vârsta lui. „Are un 1 an şi 8 luni şi se dezvoltă normal. De când are traheostoma poate fi alimentat mult mai bine. Nu ne este frică de noua intervenţie, fiindcă suntem convinşi că marele hop a fost trecut. Ştim că Dumnezeu va avea grijă de el şi de data aceasta", a continuat tatăl.

Dacă cineva vrea să-l sprijine pe micuţ, vă rugăm sunaţi la 021.407.76.80, sau puteţi depune bani pe numele lui, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB 0286001133100003 - în lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite