Sfârşitul unei ere: Internet Explorer va fi învins definitiv de Google Chrome anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft se simte ameninţată de creşterea Google Chrome, care a depăşit deja Mozilla Firefox
Microsoft se simte ameninţată de creşterea Google Chrome, care a depăşit deja Mozilla Firefox

2011 a marcat ascensiunea browserului de internet Google Chrome, iar versiunea Chrome 15 a devenit cea mai folosită la nivel individual între utilizatorii de internet. Cu toate acestea, la total, bătrânul Internet Explorer a rămas lider, dar anul acesta se pare că va marca detronarea definitivă a programului care a devenit pentru unii utilizatori simbolul ineficienţei.

Conform firmei de analiză StatCounter, până la finalul anului Chrome va întrece Internet Explorer. Astfel, în 2011 IE a ajuns de la 46% la 38,5% cotă de piaţă. În acelaşi timp, browserul de la Google a crescut de la aproximativ 15% la 27%, întrecând rivalii de la Firefox. Aceştia din urmă erau aşteptaţi la începutul lui 2011 ca marii favoriţi în detronarea IE, dar ultimele versiuni au fost lente şi prime de probleme, utilizatorii renunţând la folosirea acestuia.

Fenomenul Google Chrome

Astfel, anul trecut Firefox a scăzut de la 30,6% la 25%. Browserul a crescut discret în luna decembrie, dar trendul general a fost descendent, scrie presa britanică.

Chrome poate fi numit un fenomen, dat fiind că a întrecut orice aşteptări şi mai ales logica de piaţă. Astfel, browserul a fost introdus în 2008, mult după rivalele sale: Internet Explorer a început în 1995, Safari de la Apple în 2003, iar Firefox în 2004.

CEO StatCounter, Aodhan Cullen, a spus că „avem de-a face cu o bătălie fascinantă între Microsoft şi Google, iar trendul lui Chrome sugerează că va deveni un adversar real pentru Explorer". De asemenea, Cullen a completat că, spre deosebire de clasamentele care iau în considerare doar descărcările browserului, cel de la StatCounter adaugă şi procentajul de activitate a utilizatorilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite