Sexul la români, de la inhibiţie la exhibiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sexul la români, de la inhibiţie la exhibiţie
Sexul la români, de la inhibiţie la exhibiţie

Unii români consideră că sexul făcut sub plapumă şi cu lumina stinsă distruge o relaţie reuşită. Pentru a-şi condimenta viaţa sexuală, cuplurile îşi fac cadouri jucării sexuale sau spectacole erotice. Au venit din Ploieşti special pentru a urmări un spectacol erotic în Capitală. Au 22 de ani de căsnicie şi par să se distreze ca la vârsta majoratului.

Daniela are 40 de ani, iar soţul ei, Mihai, 43. S-au luat de tineri, pe când ea avea numai 18 ani şi patru ani mai târziu au adus pe lume o fetiţă. În timp ce adolescenta lor a rămas acasă, părinţii se distrează cu alte două cupluri căsătorite, urmărind cu ochii mari şi zâmbete pe buze spectacolul.

Daniela râde cu poftă la iniţiativele îndrăzneţe ale vedetelor din filmele XXX, iar Mihai ovaţionează împreună cu băieţii. „Am venit să ne relaxăm, am văzut azi un anunţ într-un ziar şi ne-am hotărât să dăm o fugă până aici. Ne întoarcem tot în noaptea asta în Ploieşti, dar nu e obositor, că ne distrăm”, ne-a mărturisit femeia. În timp ce prietenele sale se codesc să intre în vorbă, Daniela ne explică: „Suntem oameni deschişi la minte, ne-am înţeles dintotdeauna foarte bine. În plus, pentru mine şi cred că şi pentru el, relaţia a rămas întotdeauna aceeaşi.

O mai condimentăm şi noi, mai cu un ciorăpel, mai cu un costumaş”, ne detaliează femeia. În privinţa fetei lor, Daniela spune că nu ar avea nimic împotrivă să o ia la un astfel de eveniment, doar că acum nu are sens pentru că nu şi-a început viaţa sexuală.

Mihaela (33 de ani) şi Gabriel (35 de ani) au venit direct de la serviciu la spectacolul erotic.

Pe ea o trădează sacoul cuminte şi fusta până la genunchi, iar pe el, pantalonii din stofă şi cămaşa încheiată până la penultimul nasture. Au plătit cei 80 de lei pentru biletele de intrare pentru că, spun ei, e o ocazie foarte bună pentru a ieşi la vânătoare de cadouri. „Suntem de şapte ani împreună şi acum facem trei ani de căsnicie. Ne-am gândit că aici vom găsi o ofertă mult mai bogată de «cadouaşe» pentru aniversarea noastră, oricum mult mai variată decât ceea ce se găseşte într-un sex shop”, ne explică femeia.

Ea spune că nu-i înţelege pe cei care judecă lumea după simplul fapt de a intra într-un magazin de jucării sexuale. „La urma urmei, cu toţii facem asta, aşa că de ce să ne ascundem după deget?! E treaba fiecăruia ce face acasă, aşa că nu mă interesează ce spun ceilalţi. Nu am nicio problemă să fiu văzută la un astfel de eveniment, ba chiar le-am spus colegelor de birou că vin aici şi le-am invitat şi pe ele”, mai precizează Mihaela. Gabriel crede că astfel de jucării înviorează relaţia de cuplu. „De ce să nu ne bucurăm unul de altul când există atâtea posibilităţi în ziua de azi? Din punctul meu de vedere, e mult mai moral să încerci lucruri noi cu soţia ta decât cu o alta...”, ne-a spus bărbatul.

Alex ( 23 de ani) şi Ramona ( 20 de ani) ne-au mărturisit că au venit mai mult pentru spectacol.

Mai expansiv din fire, tânărul ne povesteşte că sunt împreună de mai bine de un an, iar la şapte luni de când s-au cunoscut le-a venit ideea să se facă actori de videochat, răsfoind un ziar. Spune „actori” pentru că revine cu detalii: „în afara sexului oral, restul mimăm. Îţi dai seama cum ar fi dacă ar trebui să facem chestia asta atâtea ore“. Ne mărturisesc cu mâna pe inimă că nimeni nu a fost constrâns.

„Amândoi am vrut“, subliniează Ramona. Motivul: 6.000 de lei, venitul minim lunar. De altfel, locuiesc împreună cu un alt cuplu care face tot asta. „Suntem deschişi dar nu am accepta nicio­dată să schimbăm partenerii. Ni s-a întâmplat o dată ca un client din Franţa să ne ceară asta dar cum niciunul nu voia, ne-am schimbat tricourile şi am filmat în aşa fel încât să nu observe”, ne-a explicat Alex.

Cei doi spun că părinţii lor nu ştiu concret cu ce se ocupă, dar bănuiesc. „Tata poate ar fi de acord, dar mama în niciun caz. Pe el aş şti cum să-l iau mai ales că şi el a avut amantele lui, de când eram eu mic. Mama nu a aflat niciodată. Bine, nici eu nu i-am zis, că-l înţeleg. Pentru noi, chiar dacă ţinem la ele, că şi eu o iubesc pe ea ( Ramona, n.r.), parcă tot mai frumoasă e, la un moment dat, iubita prietenului...“, ne mai spune Alex.

Suntem oameni deschişi la minte, am venit să ne distrăm. După 22 de ani de căsnicie încercăm să piperăm cât putem relaţia.
Daniela
40 de ani


Cu toţii facem asta, aşa că de ce să ne ascundem?! E treaba fiecăruia ce face acasă, aşa că nu mă interesează ce spun ceilalţi.
Mihaela
33 de ani

După şapte luni de când ne-am cunoscut, ne-am decis să facem videochat. Dacă ne căsătorim, vom continua dacă merge bine.
Alex
23 de ani


Încrederea poate aduce infecţii

O mare parte dintre români se arată interesaţi sau măcar curioşi faţă de spectacolele erotice. „Avem de-a face cu o propensiune (înclinare firească, n.r.) spre spectacolul cu tentă sexuală şi cu intimitatea devoalată de inhibiţii”, observă Iulia Oprea, psiholog la Institutul de Boli Infecţioase, „Matei Balş”.

Nu informaţia îi lipseşte românului, ci deprinderea socială de a pune în practică informaţia acumulată, mai spune Oprea. „Din păcate, nu există obiceiul de a discuta cu partenerul, iar tinerilor, în special, le este dificil sau nu ştiu cum să abordeze subiectul sexului protejat”, ne-a mai povestit psihologul din experienţa de la cabinet. Adesea, cei care nu reuşesc să-şi satisfacă fanteziile sexuale cu partenerul de viaţă, caută „sprijin” în altă parte.

„De cele mai multe ori, partenerul care are relaţii extraconjugale suferă consecinţe în plan emoţional: stări de anxietate, de iritabilitate, stări depresive pe fondul unor sentimente de culpabilitate, care afectează relaţia conjugală pe termen lung”, atenţionează psihologul.

Indiferent cu cine se hotărăşte cineva să aibă relaţii intime, fie că e partener legal sau nu, primul pas trebuie să fie protecţia. Doar în situaţia în care au analize bune, la zi, îşi permit să renunţe la aceas­ta, ne sfătuiesc medicii. Altfel, încrederea aduce de cele mai multe ori rezultat pozitiv în favoarea infecţiilor care pun în pericol nu numai sănătatea lor ci, şi a tuturor partenerilor lor.

Lipsa de comunicare distruge cuplul

Cele mai multe cupluri se despart din cauza lipsei de comunicare, sugerează specialiştii în comportament. „Cu toate că generaţia tânără pare mult mai deschisă şi mai aplecată asupra informaţiei, încă mai avem lipsuri mari în ceea ce priveşte educaţia sexuală. Atunci când în familie nu se vorbeşte, nici copilul devenit adolescent nu va discuta cu partenerul de viaţă despre lucrurile intime”, ne-a explicat psihosexologul Jeni Chiriac.

Ea ne-a mărturisit că printre mesajele de la adolescenţi, de pe forumul de discuţii la care participă, se regăsesc numeroase întrebări care trădează lipsa educaţiei sexuale elementare. Chiriac spune că fără să vrea, părinţii pudici îşi transformă astfel copiii în actorii unor căsnicii nereuşite.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite