Sexul, mai mult obligaţie decât satisfacţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O treime dintre femei consideră că satisfacţia din viaţa sexuală nu contează în relaţia lor
O treime dintre femei consideră că satisfacţia din viaţa sexuală nu contează în relaţia lor

Distracţia din dormitor a coborât prea mult pe lista priorităţilor femeilor, arată un studiu al unei organizaţii de sănătate, citat de presa britanică.

Potrivit datelor din raportul anual WomenTALK, două treimi dintre femeile aflate într-o relaţie, indiferent de vârstă, spun că sunt mulţumite de felul în care sunt tratate de partener.

Totuşi, o treime dintre acestea consideră că satisfacţia din viaţa sexuală nu contează în relaţia lor. De asemenea, 41% din cele peste 1.000 de participante la studiu spun că fac dragoste mult mai puţin decât şi-ar dori. Cele mai comune motive sunt oboseala, faptul că sunt singure, stresul, lipsa dorinţei şi faptul că nu sunt mulţumite de felul cum arată.

Doar 30% spun că fac sex de mai mult de două ori în şapte zile. Specialiştii consideră că femeile nu realizează cât de mult bine le-ar face o viaţă intimă activă şi satisfacţiile pe care le implică aceasta şi de aceea multe o fac ca şi obligaţie de cuplu.

„Există un trend în rândul femeilor care fac dragoste mai mult pentru că trebuie, decât pentru propria plăcere. Dar cele care fac dragoste de cel puţin patru ori pe săptămână arată cu 10 ani mai tinere, efectele asupra sănătăţii fiind bonusul relaţiei", a declarat medicul Naomi Greenblatt, pentru cei care au realizat studiul. 

info
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite