Tableta Surface provoacă primul conflict între partenerii Acer şi Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania taiwaneză Acer este primul partener important al Microsoft care critică deschis decizia companiei de a produce propria tabletă, subliniind divergenţele tot mai mari dintre dezvoltatorul Windows şi aliaţii săi producători de computere, dar şi schimbările iminente din industria PC-urilor.

Al patrulea producător de computere din lume după vânzări, Acer îşi manifestă nemulţumirea faţă de iminenta lansare a tabletei Microsoft Surface, care va intra în concurenţă directă cu produse similare precum Acer Iconia sau HP TouchPad, potrivit Mediafax.
JT Wang, preşedinte şi director general al companiei taiwaneze, a declarat pentru Financial Times (FT) că lansarea Surface, programată pentru luna octombrie, va afecta negativ industria PC-urilor. „Le-am spus celor de la Microsoft să se mai gândească. Gândiţi-vă de două ori. Lansarea tabletei va crea un impact negativ uriaş pentru industrie, iar celelalte companii ar putea avea o reacţie negativă. Nu sunteţi buni la asta, aşa că, vă rog, gândiţi-vă de două ori“, a afirmat Wang, citat de FT.
Comentariile dure ale şefului Acer sunt cu atât mai surprinzătoare ţinând cont de relaţia „de simbioză“ dintre Microsoft, producătorii de PC-uri şi Intel, principalul producător de microprocesoare, notează FT.
Microsoft, care a anunţat în iulie prima pierdere trimestrială de când s-a listat la bursă, va lansa în octombrie, odată cu sistemul de operare Windows 8, tableta Surface, cel mai probabil în concurenţă directă cu iPad-ul produs de Apple.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite