Satul unde toţi bărbaţii sunt traficanţi de carne vie, iar femeile sunt prostituate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sat din India, cunoscut vreme de zeci de ani drept „satul prostituatelor" este pe cale să-şi schimbe istoria, după intervenţia organizaţiilor pentru respectarea drepturilor omului.

Vadia este o localitate în statul Gujarat şi, începând din 1947, anul când India a obţinut independenţa faţă de Marea Britanie, şi-a dezvoltat o industrie locală mai puţin ortodoxă: toţi bărbaţii erau peşti, iar fiicele deveneau prostituate încă din copilărie, scrie AFP.

Istoria este pe cale de a se schimba, cu ajutorul lui Mittal Patel, de la organizaţia nonguvernamentală Vicharta Samuday Samarthan Manch. ONG-ul a organizat o ceremonie de nuntă, pentru a salva femeile de la prostituţie.

Opt mirese de peste 18 ani au fost convinse să ia calea familiei, fiind „luate" de bărbaţi din comunităţile locale, iar alte 12 fete minore s-au logodit în cadrul evenimentului la care au participat 3.000 de persoane, scrie „NY Daily News".

„Mariajul înseamnă că tinerele vor fi salvate de la profesia tradiţională de prostituate. În momentul când este căsătorită, legal nu mai poate fi forţată să se vândă.", a declarat Patel.

Problema care apărea până acum şi care le condamna pe fete la o viaţă de prostituate era faptul că bărbaţii din localităţile vecine nu voiau să aibă de-a face cu ele din cauza reputaţiei proaste. Mittal Patel a petrecut cinci ani pentru a-i convinge pe aceştia că femeile din Vadia sunt o alternativă onorabilă.

Tradiţia prostituţiei se întinde însă mai departe de 1947. În secolul XVI, un general indian a luptat cu mongolii şi i-a învins. Soldaţii lăsaţi la vatră trebuiau să aibă grijă de armament, iar femeile erau nevoite să-i „amuze". De atunci, problema a devenit mai acută. Aproximativ 100 de femei din sat sunt prostituate, iar băieţii sunt antrenaţi de mici pentru a fi peşti.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite