Şapte bărbaţi cărora nu le poţi rezista

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte masculi cărora nu  le poţi  rezista
Şapte masculi cărora nu le poţi rezista

Nu sunt nici frumoşi, nici bogaţi, totuşi nicio femeie nu poate ignora farmecele unor masculi de-a dreptul magnetici.

Mulţi bărbaţi s-au întrebat de-a lungul timpului cum se face că unii masculi parcă au lipici la femei, în timp ce alţii trebuie să se dea peste cap să le intre în graţii şi nici atunci rezultatul nu e prea sigur. Studiile arată că secretul succesului nu stă în aspectul fizic, indiferent de orele petrecute la sală, nici în maşina condusă, ci într-o serie de trăsături de caracter. Astfel, femeile sunt atrase în mod natural spre anumite tipuri de personalitate, şapte la număr, potrivit cercetătorilor britanici, citaţi de „Daily Mail".

Pentru bărbaţii care însă caută reţeta succesului la femei, psihologii britanici au un sfat: nu încercaţi să să intraţi într-un tipar care vă este străin, pentru că un efort prea mare sare uşor în ochi. „Nu te poţi transforma peste noapte într-un tip sigur pe el, această trasătură ţine deja de modul în care un individ a fost crescut, este un comportament care se dezvoltă în timp. Tot aşa, nu poţi deveni un rebel sau un artist la comandă", este de părere psihologul Cristina Luca.

Pentru un bărbat obişnuit, comparaţia cu tipii cărora femeile par că li se aruncă la picioare poate fi extrem de frustrantă, însă oricine poate apela la câteva trucuri pentru a deveni mai interesant în ochii doamnelor, asigură psihologul american Jonathan Crane, într-un articol intitulat „The art of seduction" (Arta seducţiei).

Un bărbat obişnuit să fie o parte a unui angrenaj nu se poate metamorfoza într-un Bruce Willis peste noapte, însă poate învăţa pas cu pas cum să-şi ia soarta în propriile mâini. „Învăţaţi să vă spuneţi punctul de vedere, fixaţi-vă obiective şi luptaţi să le realizaţi - astfel veţi dobândi încrederea indispensabilă într-o relaţie cu o femeie", spune Crane.

Bărbatul deştept te face din vorbe

Un reprezentant al sexului tare care are succes la orice vârstă este tipul inteligent, cel cu care poţi vorbi despre nimicuri ore în şir fără să te plictiseşti. Simţul umorului este şi el esenţial, la fel şi o fină autoironie. Bărbatul deştept este în stare să capteze atenţia unei femei, chiar şi lansându-se într-o discuţie despre economia mondială ori despre maşini, subiecte considerate greu de digerat de reprezentantele sexului frumos.

Inteligenţa este astfel, în general, arma bărbaţilor cu care natura n-a fost prea darnică la capitolul muşchi, un exemplu în acest sens fiind cunoscutul regizor şi actor Woody Allen, a cărui viaţă amoroasă este impresionantă şi poate concura oricând cu cuceririle unui mascul feroce gen George Clooney. Toţi psihologii sunt de acord că o relaţie adevărată nu se poate construi fără o conexiune intelectuală solidă, ori bărbatul inteligent, dotat cu replici spirituale în orice situaţie, reuşeşte să menţină treaz interesul unei femei, chiar şi atunci când începe să chelească.

Respectuosul câştigă cu bunele maniere

Un bărbat atent, care nu uită să deschidă portiera la maşină unei femei şi care are grijă să plătească el masa la restaurant, va fi întotdeauna la mare căutare. Este genul de om care, atunci când invită o femeie în oraş, se gândeşte să o ducă într-un loc pe gustul ei şi neapărat vine să o ia de la uşa casei. Femeile apreciază genul de bărbat manierat şi protector, în special cele care au trecut prin viaţă şi s-au săturat de tipii neserioşi, lipsiţi de eleganţă ori care nu sună cu zilele să întrebe ce mai faci. Acest tip de bărbat este potrivit pentru femeile care au învăţat ce e mai important în viaţă şi sunt gata să se lase pe mâna unuia care promite o relaţie aşezată şi solidă.

Străinul misterios hipnotizează cu obiceiurile sale

Un alt tip de bărbat cu mare priză la femei este străinul, cel care reuşeşte să le captiveze interesul cu accentul său simpatic, cu obiceiurile sale deosebite ori pur şi simplu cu perspectiva sa diferită asupra vieţii. Psihologii spun că la baza succesului său se află fascinaţia de a cunoaşte un om aparţinând unei culturi străine, diferite. Colegul cel nou venit în firmă pentru câteva luni de la sediul central al companiei, aflat în cine ştie ce ţară, se va trezi rapid ţinta interesului personalului feminin, chiar dacă nu este vreun Adonis şi nici nu are o poziţie de top management.

Vestea bună pentru bărbaţi este că nu trebuie neapărat să fii născut într-o altă ţară pentru a te putea bucura de beneficiile acestui gen de farmec. Cum străinii get-beget nu pot fi găsiţi chiar pe toate drumurile, femeile se mulţumesc şi cu un om umblat, care ştie să povestească într-un mod plăcut, interesant, despre locurile pe unde s-a plimbat, eventual aruncând în conversaţie şi ceva cuvinte într-o limbă străină.

Femeile adoră bărbaţii care cel puţin par atotştiutori şi nici nu fac paradă cu ceea ce ştiu. Totul stă în iscusinţa cu care un bărbat face uz de acest atu: una e să povesteşti cu nostalgie despre străduţele vechi sau ruinele antice descoperite într-un mic orăşel italian sau peripeţiile trăite la un safari în îndepărtata Kenya şi cu totul altceva este să-i vâri sub nas unei potenţiale iubite pozele cu munţii de mâncare cu care te-ai ospătat într-un hotel turcesc, la all-inclusive.

Bărbatul puternic emană siguranţă

Plină de succes este şi viaţa tipului sigur pe sine, acel gen de bărbat care ştie să se facă respectat în orice împrejurare, la locul de muncă sau printre prieteni. Puterea sa fizică, forţa sa, este dublată de cea intelectuală. Este acel mascul care este înconjurat de o aură de influenţă şi pare deplin capabil să se controleze pe sine şi pe cei din jur. A nu se confunda însă cu tipul plin de tupeu, specie care nu are succes decât la fetele naive, mai puţin educate.

Atunci când este implicat într-o relaţie, bărbatul sigur pe el rareori manifestă gelozie, pentru că nu se simte ameninţat de prietenii sau colegii de sex masculin ai partenerei sale. Este genul de om care, atunci când invită o femeie în oraş, nu o roagă, ci îi spune unde şi la ce oră se întâlnesc şi, chiar dacă poate părea arogant, femeile nu găsesc puterea să-l refuze. Psihologii spun că un bărbat sigur pe sine are succes pentru că nu caută aprobarea unei femei, nu simte nevoia de a fi validat ca mascul. El dă dovadă de un comportament autovalidant: prin faptul că se ştie irezistibil şi se comportă ca atare, el influenţează femeile să îl considere chiar aşa, atrăgându-le mai ceva ca un magnet.

Artistul şi muza sa

Majoritatea femeilor sunt atrase de bărbaţii cu o fire artistică. Nu trebuie neapărat să fie vorba de un Picasso pentru ca o femeie să se simtă măgulită când este pusă în postura de a fi muza unui artist. Un bărbat care este capabil să-i ofere unei femei un cântec compus special pentru ea ori să-i dea cadou un portret în creion nu va duce niciodată lipsă de iubite, spun specialiştii. Ea se va simţi mereu admirată, frumoasă atât timp cât i se va spune că este o sursă de inspiraţie. O minte creativă aţâţă interesul oricărei femei, astfel că aceasta va aprecia spontaneitatea artistului şi stilul său boem de viaţă, trecându-i cu vederea faptul că trăieşte de pe-o zi pe alta.

Romanticul atrage prin farmecul său discret

Este printre cele mai promovate tipuri de erou masculin de la Hollywood şi nu degeaba, căci femeile se dau în vânt după romantism, oricât de independente şi emancipate s-ar pretinde ele. Romanticul este acela care nu oboseşte niciodată să-i aducă flori sau bomboane iubitei sale, o aşteaptă cu o cină pregătită chiar de el sau măcar cu un vin bun, pentru o seară în doi la lumina lumânărilor.

În timp ce bărbaţii educaţi în spiritul cinismului unui Jerry Seinfeld se feresc să-şi dezvăluie sentimentele, bărbatul romantic îşi priveşte partenera drept în ochi şi-i spune cât de mult o iubeşte. Mulţi ar fi tentaţi să spună că o astfel de poveste de dragoste este mult prea siropoasă pentru lumea reală, însă specialiştii britanici în psihologie asigură că studiile au arătat că femeile au nevoie să se simtă apreciate, adoră să se simtă iubite, motiv pentru care abordarea romantică rareori dă greş. În plus, în faţa unui bărbat tandru, o femeie este încurajată să dea frâu liber simţămintelor şi să-şi arate afectivitatea.

Băiatul rău sau rebelul fără cauză

Spirit liber, care încalcă regulile fără să se sinchisească de consecinţe, băiatul rău nu trebuie să fie nici prea frumos, nici prea deştept. Acest tip de personalitate cucereşte femeile doar cu atitudinea sa. Este poate cel mai uşor de recunoscut „model". În liceu, era cel care intra mereu în bucluc din cauza trăsnăilor făcute, în facultate a fost băiatul care apărea la cursuri cu casca de motociclist sub braţ şi cu părul vâlvoi, iar la maturitate este genul care chiuleşte de la serviciu pentru a-şi duce iubita într-o excursie la mare, deşi este decembrie.

Tot ceea ce face este sub semnul impulsului de moment. Este irezistibil pentru că orice femeie este atrasă de modelul rebelului, chiar şi cele mai cuminţi sau, mai bine zis, în special acestea îi cad în mreje. Potrivit experţilor, farmecul rebelului este dublu. Pe de o parte, reprezentantele sexului frumos îşi doresc măcar puţină aventură în viaţa lor, dar, în acelaşi timp, ele speră că vor fi cele care-l vor îmblânzi pe rebelul fără cauză. Acest gen de bărbat are succes indiferent de vârstă, pentru că stilul său de viaţă este unul tineresc. În plus, acesta promite o idilă ieşită din tipare, plină de neprevăzut, exact ca-n filme.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite