Samsung lansează a doua „phabletă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaxy Note 2 are dimensiunile reduse ale unui telefon şi dispune de tehnologia ultraperformantă a unei tablete
Galaxy Note 2 are dimensiunile reduse ale unui telefon şi dispune de tehnologia ultraperformantă a unei tablete

Compania sud-coreeană va prezenta azi Galaxy Note 2, o combinaţie între smartphone şi tabletă.

Samsung a confirmat oficial lansarea Galaxy Note 2 în cadrul evenimentului Samsung Mobile Unpacked de astăzi, organizat cu o săptămână înainte de târgul de tehnologie IFA de la Berlin.

Sud-coreenii sunt în continuare secretoşi în privinţa specificaţiilor noului model hibrid între smartphone şi tabletă - sau „phabletă", aşa cum a fost denumit de presa de specialitate - însă pe piaţa de profil circulă deja o listă cu principalele caracteristici.

Un succes „studiat"

Potrivit acestei liste, e drept, neoficială, Galaxy Note 2 are un ecran multitouch capacitiv cu o diagonală de 5,5 inchi, cu 0,2 inchi mai mare decât al predecesorului său, o rezoluţie de 1280x720 pixeli şi tehnologie SuperAMOLED. De asemenea, aparatul va fi dotat cu o cameră de 8 megapixeli şi un procesor quad-core Exynos 4412 de 1,4 GB, iar sistemul de operare va fi Android 4.1 Jelly Bean.

Cu Galaxy Note 2, compania Samsung vrea să concureze atât cu viitorul iPhone 5, cât şi cu următorul iPad, mult aşteptatele gadgeturi de la Apple. Iar cifrele le dau dreptate sud-coreenilor. Primul model de „phabletă", Galaxy Note, a înregistrat vânzări record de peste 7 milioane de unităţi. 

De altfel, succesul repurtat de Samsung cu hibridul smartphone-tabletă nu este întâmplător. Un studiu realizat chiar de compania sud-coreeană a relevat faptul că, pentru utilizatorii de smartphone, apelurile telefonice sunt abia a cincea întrebuinţare în privinţa importanţei şi a timpului alocat.

Astfel, arată cercetarea, posesorii de telefoane inteligente petrec, în medie, 24 de minute şi 49 de secunde pe zi navigând pe internet - accesul la mediul online fiind şi cea mai apreciată facilitate oferită de aceste gadgeturi. Spre comparaţie, timpul alocat convorbirilor telefonice este de doar 12 minute şi 15 secunde zilnic.

5,5 inchi are ecranul „phabletei" Galaxy Note 2, o dimensiune intermediară între smartphone şi tabletă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite