Samsung aduce o nouă generaţie a laptopului Chromebook cu sistem de operare Chrome OS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sud-coreenii de la Samsung au expus la CES o nouă generaţie a laptopului Chromebook, un dispozitiv dotat cu sistem de operare Google Chrome, unicul de acest fel din lume. De asemenea, ei au prezentat şi Chromebox, varianta pentru calculatoarele normale.

Conform Engadget, următoarea generaţie a laptopului Series 5 Chromebook va avea un procesor modificat, Intel Atom-ul fiind schimbat cu un Intel Celeron. De asemenea, s-a renunţat la carcasa lucioasă şi s-a montat una mată.

Deşi capacitatea de stocare a laptopului este de doar 16 GB, gadgetul are o altă strategie faţă de concurenţă. Astfel, sistemul de operare rulează numai în prezenţa unei conexiuni de internet, iar majoritatea fişierelor sunt stocate online.

Laptopul de 12,1 inci s-ar putea lansa în trimestrul doi al acestui an. Varianta wi-fi va avea un preţ de aproximativ 350 de euro, iar cea cu 3G va ajunge la 400 de euro.

PC cu sistem de operare Google Chrome OS

Puţine lucruri au fost spuse despre Chromebox. Aceasta vrea să înlocuiască sistemele desktop obişnuite. În viitor acesta va fi dotat cu o tastatură şi un mouse fără fir, cinci porturi USB şi toate celelalte utilităţi clasice pentru un calculator.

Conform pcmag.com, dispozitivul ar putea costa aproximativ 350 de euro şi va fi lansat în acelaşi timp cu Chromebook.

Până acum aceste tipuri de laptopuri nu au fost foarte populare printre utilizatori, mai ales din cauza faptului că sunt dependente de o conexiune la internet. În schimb, în prezenţa acesteia, sistemul de operare Chrome OS are una din cele mai rapide viteze de pornire de pe piaţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite