Samsung Galaxy SII, o bătălie câştigată în faţa iPhone 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Smartphone-ul de la Samsung a fost numit „Telefonul anului“, învingând modelul iPhone 4 al celor de la Apple, în cadrul premiilor pentru tehnologie, decernate de revista „T3“.

Pentru prima dată în trei ani, Apple şi HTC au fost învinse la categoria „Telefonul anului", în cadrul Gadget Awards - eveniment anual organizat de revista britanică „T3", specializată în tehnologie.  Luni seară, la Londra, premiul pentru cel mai bun telefon a fost înmânat celor de la Samsung pentru modelul Galaxy SII, deşi în competiţie se afla şi iPhone 4. 

Samsung Galaxy SII a fost apreciat pentru platforma Android, ecranul AMOLED cu diagonala de 4,3 inci (10,92 centimetri), camera foto de 8 megapixeli şi pentru memoria de 1 Gigabyte. „Galaxy SII este un telefon superb, cu un sistem de operare inteligent, este un instrument grozav de socializare şi, în acelaşi timp, are cea mai bună cameră foto existentă în acest moment într-un smartphone. În plus, are un ecran la fel de performant ca cel al modelului iPhone4", a declarat Luke Peters, editor al revistei „T3".

Premiu în ciuda Apple

Premiul câştigat de Samsung vine la scurt timp după ce Apple a anunţat lansarea pe piaţă, începând de vineri, a modelului iPhone 4S, o versiune îmbunătăţită şi mai rapidă a iPhone 4. Mai mult, telefonul Galaxy SII este subiectul unei dispute juridice între Samsung şi Apple, care datează din luna aprilie a acestui an. Atunci, Apple a dat în judecată Samsung, susţinând că telefoanele şi tabletele sud-coreenilor au fost copiate după iPhone-uri şi iPad-uri.  Cu toate că Apple a ratat disticţia la categoria „Telefonul anului", compania americană şi-a adjudecat, totuşi, trei premii. MacBook-ul Air cu diagonala de 11 inci (27,94 centimetri) a câştigat la categoriile „Design" şi „Calculatorul anului", iar iPad a ieşit invingătoare la „Tableta anului".

Microsoft a luat „caimacul"

Premiul cel mare a fost câştigat, însă, de Microsoft.  Kinect, accesoriul cu senzor de mişcare al consolei XBox, a luat atât premiul de „Gadgetul anului pentru jocuri", cât şi cel de „Accesoriul anului". Cu e-readerul Kindle, Amazon a ieşit în frunte la categoria „Gadgetul portabil al anului", iar Twitter şi-a rezervat premiul pentru „Serviciul digital media al anului".

În cadrul aceleiaşi gale, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost votat „Personalitatea anului în domeniul tehnologiei", iar Sir David Attenborough, un broadcaster în vârstă de 85 de ani, a primit un premiu pentru „Contribuţii uimitoare în domeniul tehnologiei". „Sunt în acest domeniu de foarte mult timp, aşa că premiul T3 este un apogeu al carierei mele", a spus octogenarul.

Vânzări de milioane

Samsung a vândut peste 10 milioane de telefoane Galaxy SII în toată lumea, în şase luni de la lansarea pe piaţă. În schimb, Apple vinde în medie 20 de milioane de iPhone-uri la fiecare trei luni.

Câştigătorii T3 Gadget Awards

- Inovaţia anului - Razer Switchtable
- Gadgetul portabil - Amazon Kindle
- Camera foto a anului - Canon PowerShot G12
- Accesoriul de gadget al anului - Eye-Fi X2
- Gadgetul pentru jocuri al anului - Microsoft Kinect
- Televizorul anului - Samsung 8000 Series UE55D8000
- Premiul T3 pentru design - Apple MacBook Air
- Telefonul anului - Samsung Galaxy SII
- Tableta anului - Apple iPad2
- Serviciul digital media al anului - Twitter
- Computerul anului - Apple MacBook Air
- Gadgetul anului - Microsoft Kinect
- Personalitatea anului - Mark Zuckerberg

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite