Salariul lui Zuckerberg, deconspirat de listarea la bursă. Cât câştigă şi cât cheltuieşte pe drumurile cu avionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru utilizatori, Facebook reprezintă doar o modalitate de a ţine legătura cu prietenii şi de a socializa online. Însă pentru fondatorul Mark Zuckerberg, reţeaua socială a fost un uriaş succes financiar.

Cererea preliminară pentru listarea la bursă, a făcut publice anumite detalii din interiorul companiei neştiute oficial până acum, scrie mashable.com.

Astfel, Mark Zuckerberg are un salariu de 483.000 de dolari, bonusuri de 220.000 de dolari şi alte compensaţii de aproximativ 780.000 de dolari.

Anul trecut, tânărul milionar a cheltuit 700.000 de dolari numai pe călătorii cu un avion privat. Această sumă include biletele pasagerilor, combustibilul, echipajul şi celelalte servicii de catering.

Cu toate că sumele câştigate de Zuckerberg sunt uriaşe, nu el a fost cel mai bine plătit angajat al companiei. Sheryl Sandberg, şeful operaţiunilor Facebook, a avut un salariu de bază de 300.000 de dolari, şi a câştigat în total, cu tot cu bonusuri, aproape 30 de milioane de dolari în 2011.

După listarea publică la bursă, Facebook ar putea deveni cea mai valoroasă companie din domeniul tech&IT. Reţeaua socială are actualmente 845 de milioane de utilizatori, 250 de milioane de fotografii sunt uploadate zilnic, iar oamenii dau 2,7 miliarde de like-uri în fiecare zi.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite