Să le ajutăm pe Ioana şi Maria în lupta pentru viaţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea Ioanei şi Mariei Iamandii, două păpuşi venite pe lume prematur, v-am spus-o în iunie, în „Adevărul“. Gemenele au venit pe lume la numai 28 de săptămâni şi cântăreau 1.045 de grame.

„Medicul din Arad m-a trimis acasă, fiindcă spunea că sarcina decurge normal. Norocul fetelor a fost intuiţia mea de a pleca la Maternitatea Odobescu din Timişoara, unde mi s-a făcut cezariană de urgenţă. Acolo, medicii sperau să mă salveze măcar pe mine, iar fetelor nu li s-a dat nicio şansă", îşi aminteşte Anca Iamandii, mama fetelor. 

Dumnezeu a decis însă ca toate trei să trăiască. După două luni de spitalizare, Ioana şi Maria au fost externate. Din nefercire, complicaţiile naşterii au lăsat semne adânci asupra gemenelor. Ioana nu aude şi nu vede, iar Maria nu poate merge. Acum au zece luni şi cântăresc 7.100 de grame. Săptămâna trecută, părinţii le-au dus la un control de specialitate, la o clinică din Timişoara. „Amândouă au fost diagnosticate cu leucomalacie (o boală care le afectează centrii nervoşi), dar şi cu ventriculomegalie (ventriculii creierului sunt măriţi).

În urma ecografiilor, medicul neurolog ne-a spus că ele ar fi trebuit să arate ca două legume. Pe 10 august o să-i facem Ioanei analizele, să aflăm dacă are nevoie de aparat auditiv sau de implant cohlear, iar pe Maria trebuie să o ducem la cât mai multe şedinţe de kinetoterapie. Medicii nu s-au pronunţat dacă ea va merge sau nu!", ne-a spus mama. Echipa campaniei „Din inimă pentru copii" mulţumeşte tuturor cititorilor care au făcut donaţii pentru cele două copile, dar şi companiei Milupa, care le-a trimis 20 de cutii de lapte Milumil 2. 

Pentru a lupta cu boala, Ioana şi Maria au nevoie în continuare de ajutor. Dacă cineva vrea să le ajute, poate depune bani pe numele lor în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB0286001133100003 - în lei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite