STUDIU Femeile nu fac nimic fără machiaj. 70% din ele nu se duc la muncă fără a fi aranjate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Machiajul este considerat o obligaţie de către repezentantele sexului frumos
Machiajul este considerat o obligaţie de către repezentantele sexului frumos

Stresul este cauzat de foarte multe activităţi şi lipsuri, dar un studiu nou arată că femeile sunt mai stresate de faptul că au ieşit din casă fără machiaj, decât de un interviu pentru un job nou.

Potrivit studiului realizat în Marea Britanie pentru emisiunea „Vitality Show", atunci când femeile ies din casă fără să se fi machiat ele sunt mai stresate decât dacă ar vorbi în public, ar avea un interviu pentru un interviu sau o primă întâlnire amoroasă, scrie „The Daily Mail".

Sondajul realizat pe un eşantion de 3.000 de reprezentante ale sexului frumos a scos la lumină faptul că jumătate dintre femeile intervievate consideră că nu se pot întâlni cu prietenii, familia sau cu partenerul de viaţă dacă nu s-au aranjat. Procentul creşte atunci când vine vorba despre colegii de muncă: 70% din respondente s-ar întoarce din drum dacă ar pleca la job fără machiaj.

De asemenea, 91% din femei au spus că ar anula o primă întâlnire amoroasă, decât să iasă fără machiaj. În mod straniu, 31% din ele nu se duc nici măcar la sală fără make-up, iar una din şase nu ar deschide nici măcar uşa apartamentului.

Pentru a rezista într-o lume care pune foatre mare accent pe femeia aranjată, scoasă din reclame, femeile petrec, în medie, cu 21 de minute mai mult decât bărbaţii aranjându-se dimineaţa.

Psihologul Celia Bibby consideră că „multe femei văd faptul că nu s-au aranjat ca pe un stigmat, iar angajatorii le-ar discrimina dacă nu se duc ca nişte păpuşi la muncă".

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite