STUDIU S-a descoperit data exactă a morții lui Iisus Hristos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu publicat în revista International Geology Review, Iisus Hristos ar fi murit, vineri, pe 3 aprilie, în anul 33 e.n., dată la care s-a produs un cutremur menționat în Biblie, scrie Daily Mail.

Investigaţia realizată de Centrul Internaţional de Geologie corelează moartea lui Iisus cu activitatea seismică din Marea Moartă, situată la 20 kilometri de Ierusalim.

În capitolul 27 al Evangheliei după Matei, se arată că, în timp ce Iisus agoniza pe cruce, regiunea a fost zguduită de un cutremur, care a întunecat cerul.

Pe baza acestei informații, geologii au verificat arhivele şi datele astronomice, pentru a afla data exactă a evenimentelor.
Geologul Jefferson Williams, de la Supersonic Geophysical, și colegii săi de la Centrul German pentru Geoștiințe, au studiat probe de sol de pe plaja Ein Gedi. În straturile mai adânci ale solului au fost detectate urmele a doua cutremure.

Ei au aflat că în Ierusalim au avut loc două cutremure majore în acea perioadă, unul în anul 31 î.e.n. şi unul între anii 26 şi 36 e.n.

Primul se exclude, deoarece a avut loc înaintea naşterii Mântuitorului, astfel că geologii au rămas doar cu a doua variantă. Geologul Jefferson Williams a aflat că al doilea seism a avut loc în perioada lui Ponţiu Pilat, perioadă consemnată de Evanghelia după Matei.

Williams spune că toate Evangheliile scriu că Iisus Hristos a murit într-o vineri, a 14-a zi a nisanului (calendar evreiesc), înaintea începerii sabatului evreiesc. Astfel, a fost confirmată şi data de 3 aprilie.

Cât despre ora la care a murit Mântuitorul, cercetătorii spun că este undeva între miezul zilei şi ora 15. Atunci, cerul se întunecase, cel mai probabil din cauza unei furturi de nisip.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite