STUDIU Celebrul „Club 27“ al artiştilor este doar un mit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amy Winehouse
Amy Winehouse

Cercetătorii americani au studiat ştiinţific „Clubul 27", adică acei artişti care au murit la vârsta de 27 de ani şi au încercat să afle dacă există un adevăr în spatele acestui aparent blestem. Ei au descoperit însă contrariul, totul fiind până la urmă o coincidenţă.

În rândul celor din clubul 27 se află Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Brian Jones, Kurt Cobain şi Amy Winehouse. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Queensland (Australia) au realizat că nu se pune problema unei asemenea posibilităţi.

Ei au inclus 1.046 de artişti care au cântat în Marea Britanie şi au fost în topuri între 1956 şi 2007.


„Nu am găsit nicio marjă crescută de morţi în această perioadă, dar artiştii cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani sunt de două sau chiar trei ori mai înclinaţi decât persoanele obişnuite să moară prematuri", a declarat profesorul Adrian Barnett.

De asemenea, studiul a descoperit că a existat o creştere a morţilor între vârstele de 20 şi 40 de ani între 1970 şi 1980 şi că nu au existat morţi în această grupă de vârstă între 1980 şi 1990. Cercetătorii australieni au pus acest lucru pe seama îmbunătăţirii tratamentului pentru dependenţa de heroină şi schimbarea lumii muzicale, de la stilul hard rock la cel pop.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite